Aksu-Vital Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Aksu, sağlıksız şartlarda üretim yapan merdivenaltı üreticilerinin gerektiği kadar denetlenememesinin büyük tehlikeler oluşturduğunu söyledi.
Aksu, 104.4 Bizim Radyoda yayınlanan yapımcılığını ve sunuculuğunu Recep Taşcı’nın yaptığı “Reel Sektör” programına konuk oldu. Gıda sektörünün ele alındığı programda, Aksu, gıda da denetim ve yetki karmaşası olduğunu ve acilen tedbir alınması gerektiğini belirtti. Hijyen dışı üretilen ürünlerin çocuklar için daha tehlikeli olduğunu kaydeden Aksu, toplumun sağlıksız ve düzensiz beslenme alışkanlığı sebebiyle modern tıbbın ilerlemesine rağmen kanser vakalarının arttığını anlattı.
Yetkilileri İSO 9000 ve HACCP gibi hijyenik, sağlıklı ve kaliteli üretim belgeleri konusunda daha etkin olmaya çağıran Aksu, sağlıksız şartlarda üretim yapan merdivenaltı üreticilerinin gerektiği kadar denetlenememesinin büyük tehlikeler oluşturduğuna işaret etti.
İnsanları organik ürünler tüketmeye davet eden Aksu, özellikle balı sofralardan eksik etmemek gerektiğine ve bilinçli beslenmeye dikkat çekti. Çalışmaları hakkında bilgi de veren Aksu, Türkiye’nin lezzet haritasını oluşturmaya çalıştıklarını dile getirdi.
|