Erzurum-Ağrı Bölgesi Veteriner Hekimler Odası Başkanı Baran Kaya, hayvancılığa bugüne kadar gereken önemin verilmediğini belirterek, sektörün son 15 yılın en kötü dönemini geçirdiğini öne sürdü.
Kaya, hayvancılığın önündeki en büyük engelin, kasapta satılan ile besiciden alınan et fiyatı arasındaki makasın çok geniş olmasından kaynaklandığını söyledi. Besicilik yapan köylüden 5 ila 7 YTL arasında alınan bir kilo etin kasapta 12 YTL’ye satıldığına dikkati çeken Kaya, ‘’Hayvancılıkla uğraşanlar bir kilo et için hayvanına günlük ortalama 9 kilo yem veriyor. Köylümüz hayvanını kestiğinde ise elde ettiği kazanç maliyeti karşılamadığından artık hayvancılıkla uğraşmak istemiyor’’ diye konuştu.
|