Dünyanın en büyük 5 mutfağından biri olan Türk mutfağının, fast-food ve yabancı mutfak kültürü karşısında yozlaşmaması için yurt genelindeki 12 olgunlaşma enstitüsü çaba gösteriyor.
Geleneksel Türk san’atının, millî kültürünün korunup yaşatılması ve geliştirilmesi amacıyla kurulan olgunlaşma enstitüleri, Osmanlıdan gelen geleneksel mutfak kültürünün de gelecek nesillere yozlaşmadan aktarılmasına hizmet ediyor.
Adana Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü İkmal Kalın, kursiyerlerin, usta öğreticiler nezaretinde, Türk mutfağının, fast-food ve yabancı mutfak kültürü karşısında yozlaşmaması için çaba harcadığını bildirdi. Kalın, Türklerin, Osmanlıdan gelen zengin mutfak kültürüne sahip olduğunu belirterek, ‘’Türk mutfağı özen, sabır ve büyük emek ister. Kolaycılık karşısında bu kültürün varlığını sürdüremeyiz. Kursiyerlerimizi bu bilinçle eğitiyoruz’’ dedi.
|