Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 23 Nisan 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Mutfak kültürümüz gençlere tanıtılacak

Dünyanın en büyük 5 mutfağından biri olan Türk mutfağının, fast-food ve yabancı mutfak kültürü karşısında yozlaşmaması için yurt genelindeki 12 olgunlaşma enstitüsü çaba gösteriyor.

Geleneksel Türk san’atının, millî kültürünün korunup yaşatılması ve geliştirilmesi amacıyla kurulan olgunlaşma enstitüleri, Osmanlıdan gelen geleneksel mutfak kültürünün de gelecek nesillere yozlaşmadan aktarılmasına hizmet ediyor.

Adana Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü İkmal Kalın, kursiyerlerin, usta öğreticiler nezaretinde, Türk mutfağının, fast-food ve yabancı mutfak kültürü karşısında yozlaşmaması için çaba harcadığını bildirdi. Kalın, Türklerin, Osmanlıdan gelen zengin mutfak kültürüne sahip olduğunu belirterek, ‘’Türk mutfağı özen, sabır ve büyük emek ister. Kolaycılık karşısında bu kültürün varlığını sürdüremeyiz. Kursiyerlerimizi bu bilinçle eğitiyoruz’’ dedi.

/ ADANA

23.04.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Osmanlı saray müziği Brüksel yolcusu

  Fotoğraf günlerinde 4 yeni sergi

  Turizm sezonu Nemrut Dağında açıldı

  23 Nisan programında miniklerden sema gösterisi

  Mutfak kültürümüz gençlere tanıtılacak


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004