Konya Vakıflar Bölge Müdürü İbrahim Genç, müdürlük olarak 3 yılda sorumlulukları altındaki 183 tarihî eserin onarım ve restorasyonu ile 91’inin projesini tamamlayarak büyük bir başarıya imza attıklarını söyledi.
Genç, Vakıflar Bölge Müdürlüğü mülkiyetinde 400 tarihî eser bulunduğunu, bölgedeki tarihî dokunun korunması için ellerinden geleni yaptıklarını belirtti.
Son yıllarda Vakıflar Genel Müdürü Yusuf Beyazıt’ın kendilerine sağladığı imkânlar ve verdiği yetkiler sayesinde birçok projeyi hayata geçirdiklerini ifade eden Genç, şunları kaydetti:
‘’Müdürlük olarak 3 yılda mülkiyetimiz altındaki 183 tarihî eserin onarım ve restorasyonu ile 91 adedinin projesini gerçekleştirerek büyük bir başarıya imza attık. Restore edilerek korunan, kuvvetlendirilen tarihî eserler arasında, Selçuklu, Beylikler ve Osmanlı dönemlerinden kalma Konya’daki Alaaddin Camii, Şerafettin Camii, İplikçi Camii, Sultan Selim Camii ve Beyşehir’deki Eşrefoğlu Camii de bulunuyor. 2007 yılında da çalışmalarımız artarak devam edecek. Restorasyon ve onarım çalışmaları için 2004 yılında 1 milyon 766 bin, 2005’de 4 milyon 218 bin, 2006 yılında da 8 milyon 232 bin YTL harcama yaptık.’’
Tarihî eserler arasındaki Sahibata Hangahı’nın restorasyonunu tamamlayarak tarihinde ilk defa bu yıl müze olarak ziyarete açtıklarını vurgulayan Genç, 2007 yılında da Aksaray Cıncıklı Camii, Karaman Çelebi Cami, Karapınar Sultan Selim Hamamı gibi önemli tarihi eserlerin restorasyonunu tamamlayacaklarını bildirdi.
2007 yılında da tarihî eserlerin restorasyon ve onarım çalışmaları için 20 milyon YTL’ye yakın harcama yapacaklarını belirten Genç, “Hedefimiz Konya, Karaman ve Aksaray’da restore edilmemiş tarihi eser bırakmamak. Bu çerçevede, 2007 yılı için de 86 eski eserin onarım ve restorasyonu ile 27 eserin projesini yapacağız’’ diye konuştu.
|