Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 20 Şubat 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Makarna tüketimi arttı

Türkiye’de 1990 yılların başında 4,3 kilogram olan kişi başına düşen makarna tüketiminin, sürekli artış göstererek 2006’da 5,8 kilograma yükseldiği bildirildi.

Türkiye Makarna Sanayicileri Derneği (TMSD) Yönetim Kurulu Başkanı Can Balin, Türk halkının, günlük karbonhidrat ihtiyacının önemli bölümünü ekmekten karşıladığını söyledi.

Türkiye’de makarnanın, ana yemek olarak kabul edilmediğini dile getiren Balin, ancak son yıllarda hızlı nüfus artışı, makarnanın ekonomik olması, pazarlama ve ulaşım imkânlarının artması, hızlı kentleşme sonucunda çalışan kadınların hazır gıdaları tercih etmelerinin, makarna tüketimini artırmasını beklediklerini vurguladı. 1990’lı yılların başında 4,3 kilogram olan kişi başına düşen makarna tüketiminin, 2006’da 5,8 kilograma yükseldiğini bildiren Balin, Türkiye’de kişi başına tüketimi 8 kilograma çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.

/ BURSA

20.02.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Terörün panzehiri yatırım

  Mortgage faizinin altından kalkamayız

  Projede aslan payı İstanbul’un

  Fındık ihracında düşük gelir beklentisi

  Çiftçi geçinmekte zorluk çekiyor

  OSO, ile girdi maliyetleri düşecek

  Makarna tüketimi arttı

  Otomotivin ihracat hedefi 17 milyar dolar


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004