Türkiye’de 1990 yılların başında 4,3 kilogram olan kişi başına düşen makarna tüketiminin, sürekli artış göstererek 2006’da 5,8 kilograma yükseldiği bildirildi.
Türkiye Makarna Sanayicileri Derneği (TMSD) Yönetim Kurulu Başkanı Can Balin, Türk halkının, günlük karbonhidrat ihtiyacının önemli bölümünü ekmekten karşıladığını söyledi.
Türkiye’de makarnanın, ana yemek olarak kabul edilmediğini dile getiren Balin, ancak son yıllarda hızlı nüfus artışı, makarnanın ekonomik olması, pazarlama ve ulaşım imkânlarının artması, hızlı kentleşme sonucunda çalışan kadınların hazır gıdaları tercih etmelerinin, makarna tüketimini artırmasını beklediklerini vurguladı. 1990’lı yılların başında 4,3 kilogram olan kişi başına düşen makarna tüketiminin, 2006’da 5,8 kilograma yükseldiğini bildiren Balin, Türkiye’de kişi başına tüketimi 8 kilograma çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.
|