Geleceğin yıldızları yetişiyor
Nurcan Ltd. Şti. Can Kardeş Kreş ve Gündüz Bakım Evi, Bursa’nın Beşevler Çamlıca Mahallesinde 2004 yılında hizmete açıldı. Kreş ve ve gündüz bakım evi, 350 m² kapalı alanda, oyun salonu, sınıf alanları, uyku odası, yemekhanesi ve geniş oyun parkıyla; hizmetini sürdürüyor.
Mevcut kreşe tahminlerden fazla ilgi olunca, Nurcan Ltd. Şti. Yönetim Kurulu, ikinci bir kreş ve gündüz bakım evini açmak için, yeni bir çalışma başlattı. Kısa zamanda yine aynı bölgede büyük bir mekân kiralayarak, 550 m² kapalı alanıyla; sinema salonu, oyun salonu, sınıf alanları, uyku odası, mutfağı, yemekhanesi ve geniş oyun parkıyla, hizmet verecek olan ikinci bir şubeyi geçtiğimiz günlerde hizmete açtı.
Yapılan bu güzel hizmetlerin ayrıntılarını kreş yöneticileri şöyle sıraladı:
EĞİTİME YAKLAŞIM
Kreşimizde “Etkin Öğrenme Modeli” ni uyguluyoruz. Etkin öğrenme yaparak-yaşayarak öğrenmedir. Etkin öğrenme çocukların seyredip dinlemekle yetinmeyip bu sürece etkin olarak katılarak, değiştirerek, hareket ederek ve bir şeyler yaparak katıldığı anlamına gelmektedir. Günlük programımız, çocuklarımıza öğrenmenin sorumluluğunu taşımayı, düşünmeyi, görmeyi, analiz etmeyi, problem çözmeyi, teknolojiyi kullanmayı, yapıcı-üretici olmayı, iletişim kurmayı, paylaşmayı, sırasını beklemeyi, işbirliği yapmayı ve tüm insanlara katkıda bulunmayı öğreteceği fırsatlar oluşturmaktadır.
“Etkin öğrenme modelinde öğrenci merkezdedir ve aktif olarak programlara katılır, deneyerek, yaparak ve yaşayarak öğrenir. Programda öğrenci merkezdedir. Bu program öğrencinin aktif katılımına dayanır ve öğrenci katılan, deneyen, yapan, yaşayarak öğrenen kişidir.”
HEDEF
Eğitimde pek çok hedefimiz var. Öncelikle çocuklarımızın toplumda sağlıklı düşünen bireyler olmalarını istiyoruz. Bu sebeple onları üretmeye, sorgulamaya teşvik ediyoruz. Kreşimizde düzenlenen kukla-drama gösterileriyle kendilerini-duygularını rahat ifade edebilen; fen-tabiat faaliyetleri ile araştıran; sosyal faaliyetlerle de aktüel, topluma karşı duyarlı bireyler olmasını hedefliyoruz. Çocuklarımız sınıf içindeki oyun faaliyetleriyle paylaşmayı-yardımlaşmayı öğreniyorlar.
ÇALIŞAN EKİP
Her sınıfta alanlarında uzman, donanımlı 2 öğretmen bulunmakta ve İngilizce, müzik, folklor, satranç dersleri için de branş öğretmenleri ile çalışmaktayız. Çocuklarımızı her anlarında gözlemleyen ve ailelere danışmanlık hizmeti de veren psikoloğumuz, sağlıklı ve hijyenik şartlarda yiyeceklerimizi hazırlayan bir mutfak ekibimizle hizmet vermekteyiz.
SINIF İÇİ
Anadili faaliyetleri
Çoklu zekâyı geliştirme amaçlı anadili faaliyetleri
Tekerleme, şiir, bilmeceler, parmak oyunları
Anlatım teknikleri ve hikâye
Hikâyenin dramatize edilmesi
Dil gelişimine destek verici diğer faaliyetler
Sanat faaliyetler
Çoklu zekâyı geliştirme amaçlı san’at faaliyetleri
Boyama teknikleri
Maske yapım teknikleri
Artık materyallerden özgün ürünler oluşturma
Kâğıt işleri
San’at gelişimine destek verici diğer faaliyetler.
Proje çalışmaları
Matematik
Fen, araştırma, keşif
Okuma yazmaya hazırlık çalışmaları
San’at
Geziler
Grup oyunları
Çoklu zekâyı geliştirici faaliyetler
Büyük ve küçük kas gelişimine destek veren faaliyetler
Müzik ve dans eşliğinde hayal gücünü geliştirici oyunlar
Beden ve zihin birlikteliğini destekleyici oyunlar
Rahatlatıcı ve gevşetici, dinlendirici oyunlar
Müzik etkinliği
Çoklu zekâyı geliştirme amaçlı müziksel ve ritmik çalışmaların yapılması, nefes ve ritm çalışmaları
Konu ve kavram geliştirici şarkılar
Org enstrümanlarının gelişim alanlarında kullanılması ve öğretilmesi
Org eşliğinde müzik kulağını geliştirici şarkılar
Fen ve tabiat çalışmaları
Çoklu zekâyı geliştirme amaçlı çalışmalar
Gözlem - inceleme
Deneyler
Bitki yetiştirme
Araştırma inceleme gezileri
Test çalışmaları
|