Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 02 Kasım 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Ahlat bastonuna AB desteği

Bitlis’in Ahlat ilçesinde baston üreticiliği yapan Refa Gökbulak, Doğu Anadolu Kalkınma Projesi (DAKP) KOBİ bileşenleri kapsamında sunduğu projesinin kabulüyle birlikte 130 bin Euro hibe kredi aldıklarını söyledi.

Alınan kredi konusunda basın mensuplarına açıklama bulunan baston ustası Gökbulak, Ahlat bastonunun el emeği ve bol estetik figürleriyle tanınmasına rağmen, maddî imkânsızlıklar sebebiyle şimdiye kadar arzu edilen çeşitliliği yakalayamadığını belirtti. Avrupa Birliği desteğiyle Ahlat bastonunu yok olmaktan kurtarıp, dünya pazarında hak ettiği yere ulaştıracağına inandığını kaydeden Gökbulak, aylık kapasitelerinin 30 adet baston yapmak olduğunu söyledi. Amaçlarının eleman ve teçhizat takviyesiyle baston yapımının 2 yıl içerisinde aylık bin adete çıkarmak olduğunu anlatan Gökbulak, “Öncelikle atölyelerimizi iç ve dış dizaynla modernleştireceğiz. Kalifiye eleman yetiştirerek bastonculuğu genç nesillere sevdireceğiz. Özellikle ağaçların kaba işini makinelerle yaparak, zaman israfını önlemeyi hedefliyoruz. Böylece el işi, göz nurumuza daha fazla zaman ayırıp desen, motif, süsleme ve ince el işi işçiliğine daha çok önem vereceğiz. Böylece kaliteli ve ucuz aynı zamanda maliyeti düşük bastonları Türkiye’nin yanı sıra, Avrupa pazarına sunacağız” dedi.

Ahlat bastonunun kalitesi ve isminin artık ülke sınırlarını zorlamasının zamanının geldiğini de sözlerine ekleyen Gökbulak, “Türkiye’de baston denildiğinde nasıl Ahlat bastonu akla geliyorsa, AB ülkelerinde de Ahlat’ın ismi bundan sonra marka olacak. Avrupalılara bastonu hem ihtiyaç, hem de aksesuar olarak pazarlamayı hedefliyoruz. Aldığımız 130 bin Euro hibe kredi baston sanatını ayağa kaldırmada bizlere katkı olacaktır. Bunu iyi kullanacağız” şeklinde konuştu.

02.11.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Ve sandıklar açıldı

  Ahlat bastonuna AB desteği

  Şanlıurfa Müzesinde problem yok

  Osmaniye Musikî Derneği, çalışmalarına yeniden başladı


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004