TBMM Başkanı Bülent Arınç, yönetim felsefesi olarak saygın, itibarlı, güçlü bir Meclis hedefini seçtiklerini belirterek, “Özellikle Türkiye’de yaralı bir demokrasinin var olduğu bir ortamda, güçlü ve saygın bir Meclise daha çok ihtiyaç vardır” dedi.
TBMM Başkanı Bülent Arınç, ‘’Özellikle Türkiye’de yaralı bir demokrasinin var olduğu bir ortamda, güçlü ve saygın bir meclise daha çok ihtiyaç vardır’’ dedi. Arınç, 22. Dönem 5. Yasama Yılının başlaması sebebiyle düzenlediği bilgilendirme toplantısında, yeni yasama yılına ilişkin projeler hakkında bilgi verdi.
Yaz tatilinde TBMM kampüsünde yenileme ve onarım çalışması yapıldığını belirten Arınç, komisyonların ses ve görsel sunum sistemlerinin yenilenmesine devam edildiğini, bu yasama yılında araştırma, soruşturma komisyonu ve grup toplantı salonlarının ses ve görüntülü sunum sistemlerini yenilenmeyi hedeflediklerini kaydetti.
Çok sayıda tadilat ve tamirat işlerinin TBMM personeli tarafından yapıldığını belirten Arınç, Meclisin bazı bölümlerinde 45 yıldır hizmet veren ve ekonomik ömrünü tamamlayan klima siteminin yenilenmesi, yangın algılama ve erken uyarı sistemlerinin kurulması çalışmalarına devam edileceğini bildirdi. TBMM Kütüphane-Araştırma Merkezi, arşiv binası ve ziyaretçi kabul binasından oluşan yapı kompleksi projesi için açılan yarışmaya 41 projenin katıldığını belirten Arınç, değerlendirme sonucu Cem Açıkkol ile Kaan Özer tarafından hazırlanan projenin birinci seçildiğini açıkladı. Yeni yapılacak personel binasının tamamlanmasına kadar Meclis personelinin kullanması için TBMM’nin karşısında bulunan Orman Bakanlığının tarihi binasını devraldıklarını belirten Arınç, bu binanın ihtiyacı karşılaması nedeniyle yeni yapılacak Genel Sekreterlik binasının, 250 milletvekili için çalışma ofisi olarak düzenlenmesine karar verdiklerini bildirdi.
Bülent Arınç, ana projelerden birinin ise TBMM Yasama Arşivinin elektronik ortama aktarılması olduğunu belirtti. Meclisin kuruluşundan beri arşivinde bulunan 26 milyon belgenin büyük kısmının elektronik ortama aktarılacağını kaydeden Arınç, ‘’Amacımız, başka bir örneği bulunmayan çok sayıda yazılı arşiv dokümanının, zaman içinde deforme olmasını engelleyerek, koruma altına almaktır’’ dedi.
|