Konya’da deniz ve göl balıkları Ramazan ayında büyük talep görüyor. Ramazan ayında zengin iftar sofrası hazırlamaya çalışan vatandaşlar, kırmızı et, tavuk eti ya da balıkla hayvansal protein ihtiyacını karşılamaya çalışıyor.
Özellikle denizlerde tam mevsimi olması sebebiyle birçok çeşitte balık, Ramazan ayında iftar sofralarını süslüyor. Vatandaşların talebi dolayısıyla Konya Balık Hali, normal günlerde sadece hafta sonunda yaşadığı yoğunluğu, Ramazan ayında hemen her gün yaşıyor. Birçok çeşitte deniz ve göl balığının satıldığı Konya Balık Hali, adeta vatandaşların akınına uğruyor. Sonbahar ve kış aylarında uzmanlarca tüketilmesi önerilen balıklardan en fazla ucuzluğu sebebiyle hamsi, istavrit ve sazan ilgi görüyor.
|