Türkiye’nin önde gelen salçalık kırmızı biber üretim merkezlerinden olan Adana’nın Karaisalı ilçesinde, biber hasadına başlandığı, bu yılki rekoltenin 25 bin ton civarında olmasının beklendiği bildirildi.
İlçede, hasadına başlanan salçalık kırmızı biberler torbalar halinde, başta Adana olmak üzere, çevre illerde satışa sunulurken, yemeklik salçasını evde kendisi yapmak isteyen ev hanımları ise biberlere yoğun ilgi gösteriyor.
Karaisalı İlçe Tarım Müdür Vekili Sedat Sınır, yaptığı açıklamada, Karisalı’da, üretimi yapılan biberin tamamen salça yapımında kullanıldığını söyledi. Biber üretimi yapan çiftçinin, biberlerin salça yapımında kullanılması sebebiyle hiç bir zaman zarar etmediğinin altını çizen Sınır, ‘’Karaisalı biberinin salçası, tadı ve rengiyle vatandaşlar tarafından tercih edildiği için, hem her geçen yıl üretim alanı artıyor hem de çiftçimiz kar ediyor’’ diye konuştu.
Bu yıl yaklaşık 8 bin dekar alanda biber ekiminin yapıldığını belirten Sınır, ‘’Nisan ayı ortalarında fideleri dikilen biberlerin hasadına başlandı. Çiftçimiz aralıklarla 2-3 ay boyunca biber topluyor. Çukurova yöresinde kendi salçasını kendisi yapan ev hanımlarının tercih ettiği biberler, salça fabrikaları tarafından da işleniyor’’ dedi.
|