"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Terme’de Nur Bayramı

12 Temmuz 2017, Çarşamba
Samsun Terme’de buluşan nur talebeleri 7. kez bir araya gelerek Nurları beraber okumanın sevincini yaşadı.

7. si düzenlenen Orta Karadeniz Bölgesi okuma programı Terme’de yapıldı. Asrın sahibi ve zamanın sesi olan Bediüzzaman Hazretleri, Nurlar’ın telifine, teksirine, tashihine ve devamlı okunmasına çok dikkat ediyor ve hassasiyet gösteriyordu. Kendisi dahi bir ilk olarak yazdığı eserleri defalarca okumuş bir âlimdi. Çünkü Nurlar’ın okunması, mütalâa ve müzakeresi hem ilim, hem ibadet, hem zikir, hem fikir, hem tebliğ ve cihad gibi daha nice mânâları içinde barındırıyordu. Bundan dolayı, o zamandan bu zamana Nur Talebeleri, Nur Risalelerini okumayı, anlamayı, yaşayıp başkalarıyla paylaşmayı, hayatlarının en önemli gayesi bildi ve bu uğurda çalıştı. 

“Kardeşlerim! Risaleleri okuyabiliyor musunuz?”

Isparta ilçe ve köylerinde, Risale-i Nurlar’ı el yazısıyla çoğaltılıp yayılmasında Sav Köyü’nün önemli bir yeri vardı. Bediüzzaman’ın “Mübarekler Heyeti” olarak isimlendirdiği bu köyde, bin kalemle herkes Risaleleri yazmakla meşgul. Bir gün bu köyden bir grup Nur Talebesi ağabey Üstadı ziyarete giderler. Sohbetin bir yerinde Bediüzzaman sorar: “Kardeşlerim! Risaleleri okuyabiliyor musunuz?” Kimseden ses çıkmaz. Eğer “Yazabiliyor musunuz?” diye sorsa, “Evet Üstadım! Bütün köy ahalisi ile hepimiz yazıp çoğaltıyoruz” diyeceklerdi, fakat Üstad “Okuyabiliyor musunuz?” diye soruyordu. Sorusuna cevap alamayan Bediüzzaman, “Fesübhanallah! Günde elli sayfa olsun okumuyor musunuz?” diye tekrar sorar. Yine cevap alamayınca, sayfa sayısını birkaç kez azaltarak sorar. İçlerinden birisi, “Üstadım! Biz risaleleri yazıp çoğaltıyoruz, ama anlamak maksadıyla okumaya zaman bulamıyoruz” der. Bunun üzerine Üstad “Peki kardeşlerim! O zaman size kolay bir yol göstereyim. Siz her sabah namazdan sonra ve işe gitmeden önce, risalelerden birisini elinize alın, şöyle bir açın ve kapayın, ondan sonra işe gidin” der. Bundan Üstadın maksadı, kişiye kitabı eline alma alışkanlığını kazandırmaktı. O zaman nasıl olsa biraz okuma ihtiyacını hissedeceklerdi.

HABER: YAŞAR YANAK

***

Konuyla benzer içerikler:

Risale-i Nur’u niçin çok okumalıyız, Risale-i Nur, neden bu asra bakan bir tefsirdir?

Risale-i Nur eserleri, muhtevası, telif ediliş tarzı, dili ve düzeni itibariyle diğer İslâmî eser ve tefsirlerden farklıdır.

Okumak için tıklayınız:

http://www.yeniasya.com.tr/suleyman-kosmene/risale-i-nur-u-nicin-cok-okumaliyiz_414017

Risale-i Nur’dan doğru İslâmiyet dersini alan bir genç...

Okumak için tıklayınız:

http://www.yeniasya.com.tr/gundem/risale-i-nur-dan-dogru-islamiyet-dersini-alan-bir-genc_432625

Bu zamanda Risale-i Nur mu okunurmuş?

Okumak için tıklayınız:

http://www.yeniasya.com.tr/seyda-sultan-zengin/bu-zamanda-risale-i-nur-mu-okunurmus_431088

Mehmet Akif: En büyük âlim odur ki; İşaratü’l-İ’caz’ı anlasın...

Mehmet Akif Ersoy'un Büyük İslam Alimi Bediüzzaman Said Nursi ve Kur'an-ı Hakim'in hakikatli ve nurlu bir tefsiri olan Risale-i Nur Külliyatı ile ilgili değerlendirmeleri Risale-i Nur'un muhteva ve mesajının anlaşılması noktasında oldukça önem taşımaktadır.

Okumak için tıklayınız:

http://www.yeniasya.com.tr/gundem/mehmet-akif-en-buyuk-alim-odur-ki-isaratu-l-i-caz-i-anlasin_419602

Doğru İslâmı anlama projesi: Medresetü’z - Zehra

Okumak için tıklayınız:

http://www.yeniasya.com.tr/halil-elitok/dogru-islami-anlama-projesi-medresetu-z-zehra_389766

Din ve fen ilimlerinin birlikte okutulduğu bir Bediüzzaman Üniversitesi

Okumak için tıklayınız:

http://www.yeniasya.com.tr/gundem/din-ve-fen-ilimlerinin-birlikte-okutuldugu-bir-bediuzzaman-universitesi_370309

Etiketler: samsun, terme, risale-i nur
Okunma Sayısı: 3058
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı