"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Tarifini sır gibi saklıyor: Seyyar börekçilikten 4 milyon liralık yatırıma

08 Ağustos 2018, Çarşamba 21:29
Adana'da sır gibi sakladığı tarifle hazırladığı su böreğinin satışını 21 yıldan bu yana seyyar tezgahta yapan Levent Tamtürk, son bir yılda 6 ilde açtığı 16 şubede 80 kişiye istihdam sağlıyor.

Börekçiliğe 1968'de başlayan babasından öğrendiklerini geliştirerek kendine özgü bir tarifle ürününü hazırlayan 47 yaşındaki Levent Tamtürk'ün, her gün saat 03.30'da seyyar tezgahıyla yola düşerek başladığı ve sabah saatlerinde tükenen böreğinin ünü sosyal medya kullanıcıların da paylaşımları sayesinde arttı.

İl dışından da sürekli müşteri ağırlamaya başlayan Tamtürk, taleplerin artmasıyla Yüreğir ilçesindeki sanayi çarşısında kurduğu seyyar tezgah başında geçen 21 yılın ardından çeşitli kentlerde açtığı şubelerle de hizmet vermeye başladı.

Adana'da kendisini üne kavuşturan seyyar tezgahta satışlarına devam etmesine karşın İstanbul, İzmir, Denizli, Mersin ve Antalya gibi illerde 16 şube açan Tamtürk, böreğine artan talebi karşılamak için kurduğu ortaklıkla Adana'ya yaklaşık 4 milyon liralık yatırımla yeni üretim tesisi kurmak için kolları sıvadı.

"Adana'da ilk defa kaşar peynirle su böreği üretimi yapan benim"

Tamtürk, yaptığı açıklamada, mesleği 16 yaşındayken babasından öğrendiğini, 21 yıl önce de kendi tezgahını açtığını anlattı.

Daha önce su böreği yapımında beyaz tuzsuz peynir kullanıldığını belirten Tamtürk, "Adana'da ilk defa kaşar peynirle su böreği üretimi yapan benim. Bu peynir özel olarak bir mandırada üretiliyor. Künefedeki gibi peynirin kopmadan uzaması, baklavadaki gibi hamurunun çıtır halde olması için uğraştım. Böylelikle şu anda ürettiğimiz su böreği ortaya çıktı. Su böreği üretiminde en iyisi olmaya çalıştım." diye konuştu.

Tamtürk, ürün çeşitlerini artırdığını dile getirerek, "Kaşar peynirli böreğin yanı sıra pastırmalı ve kıymalı börek üretimine de başladık. Kıymalı böreğimizi içli köftenin iç malzemesi, pastırmalıyı da kaşar peynirle harmanlayarak hazırlıyoruz. Bunlar da müşterilerimiz tarafından beğenildi. Kentimiz daha önce kebabıyla anılıyordu. Şimdi bizim ürettiğimiz su böreğiyle de anılıyor oldu. Bu da bizi gururlandırıyor." ifadesini kullandı.

80 kişiye istihdam sağladı

Müşterilerinin sosyal medyada yaptığı olumlu paylaşımlarla çeşitli kentlerden de sipariş almaya başladığını önce bunu karşılayabilmek için kargoyla gönderdiğini ifade eden Tamtürk, talebin daha da artmasıyla yeni arayışlara yöneldiğini belirtti.

Kurduğu ortaklıklarla Adana'nın yanı sıra, İstanbul, İzmir, Denizli, Mersin ve Antalya gibi illerde 16 şube açtıklarını aktaran Tamtürk, bu şubelerde 80'e yakın kişiyi istihdam ettiklerini vurguladı.

Tamtürk, yıllarca yalnız çalıştığını dile getirerek, "Açtığımız şubelerin yanı sıra kentimizde büyük bir üretim tesisi kurmak için de çalışmalara başladık. Yaklaşık 4 milyon liralık bir yatırım olacak. Türkiye'ye ve dünyanın çeşitli ülkelerine buradan börek göndermeyi hedefliyoruz. Allah izin verirse şube ve işçi sayımızı artırmayı amaçlıyoruz." dedi.

AA

Okunma Sayısı: 2824
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı