Bir firma tarafından tasarlanan, 22 karatlık 2 bin 200 pırlanta taş bulunan biberon, 59 bin liradan satışa sunuldu.
Firmanın sahibi Ömer Kaya, yaklaşık iki yıl önce piyasaya sürdükleri kendi tasarımları pırlanta emziğin yurt içi ve dışında talep gördüğünü, halen 22 bin liradan sattıklarını söyledi.
Altın emzik ve biberon da ürettiklerini dile getiren Kaya, altın biberonun 2 bin liradan alıcı bulduğunu anlattı.
Bir süredir üzerinde çalıştıkları yine kendi tasarımları olan, patentleri kendilerine ait pırlanta biberonu da satışa sunduklarını dile getiren Kaya, şöyle konuştu:
"Bebeklere hediye anlamında çeyrek altın, bileklik, tulum ve oyuncak gibi klasik hediyelerin dışına çıkmak isteyenlerin bu biberona da ilgi göstereceğine inanıyorum. Biberonun ağızlık ile cam kısmı (mamanın ya da sütün doldurulduğu bölüm) arasındaki kısım 24 gram 18 ayar altından yapıldı. Bu altın kısmın üzerine 2 bin 200 pırlanta taş işlendi. 22 karatlık pırlantanın bulunduğu bu biberonu 59 bin liradan satışa sunduk. İstanbul Mücevher Fuarı'nda görücüye çıkan pırlanta biberon altın, ilk gününde ilgi gördü."
Pırlanta emziğe yurt içi ve dışında özellikle Arapların ilgi gösterdiğini ve satışlarının oldukça iyi gittiğini belirten Kaya, pırlanta biberonu da Türkiye pazarına sunduktan sonra ihraç edeceklerini sözlerine ekledi.
İSRAFTA HAYIR YOKTUR
Risale-i Nur'da yer alan israfla ilgili bir bölümü istifadelerinize sunuyoruz:
Sâni-i Zülcelâl, ism-i Hakîmin muktezasıyla, herşeyde en hafif sureti, en kısa yolu, en kolay tarzı, en faydalı şekli ehemmiyetle takip ettiği gösteriyor ki, israf, abesiyet, faydasızlık, fıtratta yoktur. İsraf ise, ism-i Hakîmin zıddı olduğu gibi, iktisat onun lâzımıdır ve düstur-u esasıdır.
Ey iktisatsız, israflı insan! Bütün kâinatın en esaslı düsturu olan iktisadı yapmadığından, ne kadar hilâf-ı hakikat hareket ettiğini bil; “Yiyin için fakat israf etmeyin. (A'raf Sûresi: 7:31)” âyeti ne kadar esaslı, geniş bir düsturu ders verdiğini anla.
Lem'alar, Otuzuncu Lem'a
AA