"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Dev bal kabaklarını gören bir daha bakıyor

05 Ekim 2015, Pazartesi 11:39
Burdur'da yetiştirilen ve 70 kiloya kadar ulaşan bal kabakları, boyutlarıyla dikkati çekiyor. Burada yetiştirilen kabaklarla yapılan tatlılar Antalya'da 5 yıldızlı otellerde turistlere ikram ediliyor.

Burdur'da çiftçilik yapan 70 yaşındaki Osman Can'ın merkeze bağlı Ayşeoğlu Pınarı mevkiindeki tarlasında ürettiği bal kabakları, büyüklüğüyle dikkati çekiyor. 10 dönümlük tarlasında ağırlığı 50- 70 kilo arasında değişen kabakları yetiştiren Osman Can, zamanında suyunu, gübresini ve ilacını verdiği için kabakların bu kadar büyüdüğünü anlattı. Kabakları görenlerin şaşırdığını aktaran Osman Can, "'Bunları nasıl yetiştirdin' diyorlar. Ürettiğimiz kabakları Antalya ve Alanya'ya gönderiyoruz. Buradaki oteller kabaklarımıza büyük ilgi gösteriyor" dedi.

Burdur Ziraat Odası Başkanı İbrahim Demir de "Bu tarlada gördüğüm kabağı başka yerde görmedim. Normalde 30- 40 kilo olması gereken kabaklar 50- 70 kilo gibi bir insanın kaldıramayacağı büyüklüğe ulaşmış" diye konuştu. 

'TOPRAĞININ ÖZELLİĞİNDEN OLSA GEREK'

Son dönemde merkez ve Kışla Mahallesi'nde bal kabağı üretiminin arttığını vurgulayan İbrahim Demir, kentte yaklaşık bin dekarlık alanda üretim yapıldığını, çiftçilerin bilinçli ve profesyonel üretim yaptığını kaydetti. Kabakların Antalya ve Alanya'daki 5 yıldızlı otellerde turistler tarafından tüketildiğine dikkati çeken İbrahim Demir şunları söyledi:

"Burdur'un toprağının özelliğinden olsa gerek ki üretilen kabaklarda pazar sıkıntısı çekilmiyor. Bu yıl yaklaşık 4 bin ton kabak üretimi yapıldı. Antalya ve Alanya dışında diğer illerden de talep var. Bal kabağı üretimi Burdur çiftçisine ekstra gelir getiriyor. Biz de çiftçimize her türlü teknik desteği veriyoruz." 

DHA

Etiketler: burdur, bal kabağı
Okunma Sayısı: 1102
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı