"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Ankaralılar en fazla karpuz tüketti

23 Ağustos 2015, Pazar 12:48
Ankara Büyükşehir Belediyesi Toptancı Hal verilerine göre, Haziran ayında meyve kategorisinde 7 bin 625 tonluk satışla kiraz, Temmuz ayında ise 6 bin 104 tonluk satışla çekirdekli üzüm tüketim birincisi oldu.

Haziran ayında en çok tüketilen meyveler sıralamasında kirazın ardından 5 bin 922 tonluk satışla şeftali ikinci, 4 bin 433 tonluk satışla erik üçüncü, 4 bin 125 tonluk satışla kayısı dördüncü, 3 bin 836 tonluk satışla çilek beşinci oldu. Bu meyveleri zerdali, muz, şeftali-nektarin, portakal (sıkmalık) ve çekirdeksiz üzüm izledi.

2014 yılı Haziran ayında da en çok kiraz, şeftali ve erik tüketilmişti. Bu sıralama, 2015 yılının haziran ayında da değişmemiş oldu.

Toptancı Hal verilerine göre, bu yıl Temmuz ayında çekirdekli üzümün ardından 4 bin 744 tonluk satışla şeftali ikinci, 2 bin 18 tonluk satışla çekirdeksiz üzüm üçüncü oldu. 2 bin 15 tonluk satışla şeftali-nektarin dördüncü, 1992 tonluk satışıyla kiraz beşinci sıraya yerleşti. Aynı ayda bu meyveleri kayısı, vişne, armut, limon ve muz (yerli) izledi.

KARPUZ YİNE ŞAMPİYON

Yaz aylarında en çok tüketilen karpuz, son yıllarda TÜİK tarafından 'sebze' kategorisinde değerlendiriliyor. Verilere göre, Ankaralı, Haziran ve Temmuz ayında karpuzdan şaşmadı. Karpuz, Haziran ayında 81 bin 480 ton, Temmuz ayında ise 50 bin 235 ton tüketilerek birinci sırada yer aldı.

Ankaralılar Haziran ayında karpuzun ardından ikinci sırada 25 bin 605 tonluk satışla domates, üçüncü sırada 17 bin 336 tonluk satışla sofralık hıyar tüketti. Bu sebzeleri dördüncü sırada 13 bin 867 tonluk satışla patates, beşinci sırada ise 9 bin 960 tonluk satışla patlıcan izledi. Bu yıl Haziran ayında en çok tüketilen diğer sebzeler ise kuru soğan, domates (salçalık) ve biber (sivri) oldu. 

Temmuz ayında 18 bin 986 tonluk satışla domates ikinci, 11 bin 930 tonluk satışla patates üçüncü sırada yer aldı. Temmuz’da en çok satılan diğer sebzeler ise patlıcan, kuru soğan, fasulye, domates (salçalık) ve biber (sivri) olarak sıralandı.

Okunma Sayısı: 1689
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı