"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Fakirin kemerinde sıkacak deliği kalmadı

18 Temmuz 2024, Perşembe
Gelecek/Saadet Grup Başkanvekili Bülent Kaya, “TÜRK-İŞ’in Haziran 2024 raporuna göre açlık sınırı 18 bin 978 lira. Yani bu ülkede 18 bin 978 lira alan herkesin açlığa mahkum olduğunu ifade ediyor. Yoksulluk sınırı 61 bin 820 lira. Bir bekar çalışanın yaşama maliyeti ise aylık 24 bin 614 lira. Bu rakamların olduğu bir Türkiye’de vatandaşlarımızı 17 bin TL asgari ücrete, 12 bin 500 emekli maaşına ve bin lira 2 bin lira, 3 bin lira, 5 bin lira sosyal yardım ücretlerine mahkum etmek en hafif ifade ile vicdansızlıktır, merhametsizliktir” dedi.

Grup toplantısında konuşan Bülent Kaya, açlık sınırının 19 bin, yoksulluk sınırının 62 bin lira olduğu bir ülkede vatandaşların büyük bir geçim sıkıntısı içinde olduğunu söyledi. Kaya “Siz bu millete çektirdiğiniz faturaları yandaş müttehitlerinize çektirmediğiniz sürece, bu milletin, asgari ücretlinin, emeklinin, fakirin artık kemerinde sıkacak tek bir delik bile kalmadı. Bu millete yansıttığınız her bir fatura, bu milletin kursağından aldığınız bir lokmadır. Ama bu milletin zenginlerine, bu milletin rantiyecilerine keseceğiniz her bir fatura olsa olsa karlarından azalma sonucu doğurur. Bu neden ile ekonomi ve siyaset bir tercihtir. Tercihinizi vatandaştan yana mı kullanacaksınız? Yoksa rantiyeciden yana mı kullanacaksınız? Temel mesele budur” diye konuşu.

Okunma Sayısı: 1434
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı