"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Kademe kademe suç yayılıyor

08 Ekim 2024, Salı 19:49
Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, son zamanlarda ortaya çıkan cezasızlık algısının kamu düzeninin çöktüğü kanısıyla toplumda herkesin kendi hükmünü verdiği ve cezasını uyguladığı bir yolu açmasından korktuğunu söyledi.

“İktidarın kurduğu düzende ‘cezasızlık’ öyle bir hal aldı ki sokakta kimsenin can güvenliği kalmadı” diyen Uysal, “Suçlular öyle hoyratlaştı ki insanların gözü önünde bir kadını taciz etmekten, öldürmekten korkmaz haldeler. Rüşvet karşılığı yüz binlerce Euro’luk saati koluna takıp hesap vermeyen, evinde şüpheli şekilde ölü bulunan bir genç kadının nasıl öldüğünün hesabı hakkıyla sorulmayan, türlü usulsüzlük, yolsuzluk yapıp karşılığında taltif edilen iktidar yandaşı, mensubu insanlarla toplum artık “nasıl olsa ceza almam/nasıl olsa hesabı sorulmaz” demeye başladı. Kademe kademe suç yayılıyor” ifadelerini kullandı. Seçim yatırımı olarak iktidarın yaptığı ceza infaz düzenlemesi(af) ile ülkeyi yaşanabilir olmaktan iyice çıkardığını ifade eden Uysal, “Hulâsa memleket zıvanadan çıktı! Hani ‘anayasa’ tartışıyor, anayasanın değiştirilemez hükümlerinden bahsediyoruz ya, nafile! Zira anayasada ‘Türkiye Cumhuriyeti Devleti sosyal bir hukuk devletidir’ maddesi zımnen değişti bile” dedi.

MEHMET KARA - ANKARA

Okunma Sayısı: 1155
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı