"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Yurt dışı harcına tepki

23 Temmuz 2024, Salı
Ankara Barosu Vergi ve İdare Hukuku Kurulu Başkanı Ünsal, yurt dışı çıkış harcının 150 TL’den 500 TL’ye yükseltilmesine tepki gösterdi.

Ünsal, 2022 yılından beri sadece iki yıl içinde yurtdışı çıkış harcının 10 kat artırıldığını vurgulayarak seyahat özgürlüğüne orantısız bir müdahale olduğunu belirtti. Ünsal, yurtdışı çıkış harcının dolaylı bir vergi olduğunu ve bu artışın yasa teklifinin özüyle çeliştiğine dikkat çekti. Cumhuriyet’in haberine göre Hukukçu Gönenç Gürkaynak ise yurt dışı harcının yasal olmadığını belirtti. Gürkaynak şu ifadelere yer verdi: “Bunun bir harç olmadığı, bir vergi olduğu ve o verginin de Anayasa’nın 23. maddesine doğrudan aykırı olduğu kanaatindeyim. Devletin bunun adını harç koymuş olması, o kamusal talebin hukuki niteliğini değiştirmez. Yurt dışına çıkmak isteyen bir Türk vatandaşının bu tutarı ödeyerek doğrudan yurt dışına çıkışı ile ilgili olarak elde ettiği belirli bir kamu hizmeti yoktur. Tüm vatandaşlara vergi salıp bu verginin anında ödenmemesi halinde yurt dışına çıkış yasağı getirilmesi, Anayasa’nın 23. maddesinde ifadesini bulan seyahat özgürlüğünü, gerekçesiz, orantısız ve hakkın özünü ortadan kaldıracak şekilde kısıtlar.”

Haber Merkezi 

 

Okunma Sayısı: 1229
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Toygar

    23.7.2024 08:10:49

    "Nerem doğru ki" demiş :(

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı