"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Vergiyi, çok kazanandan alın

24 Temmuz 2024, Çarşamba 00:12
24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla basın mensuplarıyla bir araya gelen Öz İplik-İş Genel Başkanı Rafi Ay, “Asgari ücrete ara zam yapılmalı. Vergiyi çok kazanandan almak gerekir. Emeğin üzerindeki vergi yükünü alın. Tasarrufu kamu kaynakları yapar. Dolaylı vergiyi de direk vergiyi de bu ülkenin emekçiler ödüyor. Adalet emekçilerin üzerinden sağlanmamalı” diye konuştu.

Tekstil sektörü örgütlenmesi konusunda yasal ve idari engellerin olduğunu ifade eden Ay, “Ekonomik sıkıntılarla boğuşuyoruz. Bu ekonomik sıkıntılarla boğuşanlar emekçiler. Az kazanandan az çok kazandan çok vergi alınmalı ama döndüğümüz zaman bu değil. Asgari ücretin artışı oranı kadar vergi oranları atılmalıdır. Vergiyle ilgili  adalet sağlanmalı. Emeğin üzerindeki vergi yükünü alın. Tasarrufu kazanandan yaparsınız” dedi.

Mehmet Kara - ANKARA

Okunma Sayısı: 1052
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Hüseyin İlhan

    24.7.2024 02:33:53

    Vergiyi çok kazanandan almak kadar birde milyonlarca hatta milyarlarca ciro yapıp yıllardır kar beyan etmeyen vey kar etttiği halde vergisi olup ödemeyen ve bunları affeden iktidardan bunun hesabını sormak lazım. Zira iktidarın mv.olan amma şirketleri yıllardır vergi vermeyen amma bol sıfırlı ciroları olup,patronları keyiflerine keyif,villar,lüks araç ve lüsk hayat sürenelri de görelim değil mi.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı