"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Suriyeli 6 amca çocuğu aynı hastalıktan muzdarip

01 Haziran 2015, Pazartesi 13:51
Kilis Öncüpınar'daki konteyner kentte "immün yetmezliği" teşhisi konulan Suriyeli 6 amca çocuğu, Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde devam eden tedavileriyle hayata tutunuyor.

Suriye'de yaşanan iç savaşın 5. yılında binlerce insan ölürken, milyonlarca kişi de evinden ve yurdundan oldu. Dirbes ailesi de 3 yıl önce Halep'teki saldırılardan kaçarak, Kilis Öncüpınar konteyner kentine sığındı.

Aileden, amca çocukları olan 3'ü kız 6 çocuk, yaklaşık bir yıl önce gelişme geriliği, vücutlarında kızarıklık ve yaralar oluşması üzerine, Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Tıp Fakültesi Hastanesi'ne gönderildi.

Çocukların yapılan kontrollerinde, bağışıklık sisteminin yetersiz kaldığı durumlarda mikroplara karşı yeterli savaş verilememesi sonucu oluşan "immün yetmezliği" hastalığına yakalandığı ve tedavi olmazlarsa erken yaşta "ölebilecekleri" bildirildi.

Kilis Valiliğinin girişimleriyle tedavilerine başlanan Yasir (4), Emel (5), Muhammed (7), Merve (7), Meryem (7) ve Ahmet'in (11) sağlık durumu, konteyner kentte her hafta yapılan iğnelerle iyiye gidiyor.

"Türkiye'den binlerce kez Allah razı olsun"

Çocuklardan 5 yaşındaki Emel'in annesi Hasne Dirbes, Suriye'deki iç savaştan kaçıp Türkiye'ye sığındıklarını, 3 yıldan beri de konteyner kentte barındıklarını söyledi.

Kendilerine kucak açan Türkiye'ye teşekkür eden Dirbes, "Çocuklarımın rahatsızlığından dolayı üzülüyorum. İmmün yetmezliği teşhisi konulan çocukların tedavileri devam ediyor. Türk Hükümeti bu konuda bize çok yardımcı oluyor. İnşallah çocuklarım bir an önce sağlığına kavuşur. Türkiye'den binlerce kez Allah razı olsun" diye konuştu.

"Hastalık çocukların gelişimini ve büyümesini engelliyor"

Konteyner kentteki sağlık ocağı görevlisi Gülten Demir de bir çeşit kan hastalığı olan "immün yetmezliği"nin tedavi edilmezse, öldürücü olabildiğini ifade etti.

Hastalığın çocukların gelişimini ve büyümesini engellediğini belirten Demir, şöyle konuştu:

"Bu hastalık çocukların kilo almasını, boylarının uzamasını, beden gelişimini, kısacası her şeyini engelliyor. Çocukların tedavisi Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Alerji ve İmmünoloji Bölümü kontrolünde devam ediyor. Bir süre önce farklı bir tedavi yöntemine geçildi. İlaçlar, göbek kısmından deri altına enjekte ediliyor. Çocuklar, haftada bir kez tedavileri için konteyner kentte bulunan sağlık ocağına geliyor ve iğneleri burada yapılıyor."

Çocukların sağlık durumlarının iyiye gittiğini vurgulayan Demir, "Bunlar amca çocukları. Bu hastalık daha çok akraba evliliği yapanlarda görülüyor. Dış görünüşlerine bakarsanız, 4 yaşındakinin 2, 11 yaşındakinin ise 7-8 yaşlarında gibi olduğunu görürsünüz" diye konuştu:

Doktorlarla sürekli telefonla irtibat halinde olduklarını vurgulayan Demir, gerekli görülen durumlarda çocukların hemen Gaziantep'e gönderildiğini sözlerine ekledi.

AA

Okunma Sayısı: 1871
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı