"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Sünneti tartışmak yerine anlamak lazım

02 Mayıs 2016, Pazartesi 16:39
Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Salih Karacabey, “Sünneti tartışmak yerine anlamak, konuşmak yerine yaşamak lazım” dedi.

Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Salih Karacabey, ‘Hadisin Hayatımızdaki Yeri ve Önemi’ konulu bir konferans verdi. Karacabey, “İnsanlar bazen farklı sebeplerle bilim adına Peygamber’in (asm) sünnetini tartışıyorlar. Sünneti tartışmak yerine anlamak lazım. Sünneti konuşmak yerine yaşamak lazım” dedi.

Zinde Gençlik İzcilik Kulübü, Son Peygamber Platformu ve Yozgat Eğitim Sosyal Gelişim Gençlik ve Spor Kulübü’nün (YESDER) ortaklaşa düzenlediği Ufka Yolculuk Kültür Yarışmaları’nın 4.’sü olan ‘1001 Hadis Seçkisi’nde birinci olanlar hayırsever iş adamı Bilal Şahin tarafından çeşitli hediyeler ve umreyle ödüllendirildi. Yozgat Büyük Sinema Salonu’nda düzenlenen ödül töreni Kur’ân-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Programın açılış konuşmasını yapan YESDER Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Sağlam, bu yıl 4.’sü düzenlenen 1001 Hadis Seçkisi konulu yarışmaya Türkiye genelinde 376 bin kişinin katıldığını belirtti. Sağlam, “Bu yarışmaya Yozgat genelinde 4 bin 753 kişi katıldı. 3 Nisan’da yapılan yarışmanın bugün ödül törenini düzenliyoruz.” dedi.

Huzur için O’nu (asm) anlamalı

Rektör Karacabey, konferansında, “Peygambersiz (asm) bir hayatın bir anlamı yoktur. İnsanlar bazen farklı sebeplerle bilim adına Peygamber’in (asm) sünnetini tartışıyorlar. Sünneti tartışmak yerine sünneti anlamak lazım. Sünneti konuşmak yerine sünneti yaşamak lazım. İnanıyoruz, inandığımız için ibadet ediyoruz. O’nu örnek almadan ibadet yapabilir miyiz? O’nun bize öğrettiğini yaşamadan ibadetimiz caiz olur mu? ‘İbadetimizi nasıl yapacağımız?’ sorusunu bize öğreten Odur (asm). Peygamberimizin (asm) hayatını örnek alıyorsak aile içerisinde huzurumuz vardır. Hayatımızın çeşitli bölümlerinden bir hadis alalım ve onu yaşayalım. Günlük hayatımızda huzurlu bir hayatı yakalamış oluruz” dedi.

Risale-i Nur Külliyatı'ndan Lem'alar isimli eserden On Birinci Lem'a olan ve Sünnet-i Seniyye'nin mahiyeti ve önemi hakkındaki hakikatleri ihtiva eden risaleyi okumak için tıklayınız:

''Size kendi içinizden öyle bir peygamber geldi ki, sizin sıkıntıya uğramanız ona pek ağır gelir. O size çok düşkün, mü'minlere çok şefkatli, çok merhametlidir." 

Tevbe Sûresi, 9:128.

"Eğer senden yüz çevirecek olurlarsa de ki: Allah bana yeter. Ondan başka ibadete lâyık hiçbir ilâh yoktur. Ben Ona tevekkül ettim. Yüce Arşın Rabbi de Odur." 

Tevbe Sûresi, 9:129.

"De ki: Eğer Allah'ı seviyorsanız bana uyun ki Allah da sizi sevsin." 

Âl-i İmrân Sûresi, 3:31.

"Fesâd-ı ümmetim zamanında kim benim sünnetime temessük etse, yüz şehidin ecrini, sevabını kazanabilir."

Devamını okumak için tıklayınız:

http://www.yeniasya.com.tr/risaleinur/lemalar/#172

Sünnet-i Seniyyenin her meselesinde bir hikmet var

Evet, Şeriat-ı Muhammediye ve Sünnet-i Ahmediyede hiçbir mesele yoktur ki, müteaddit hikmetleri bulunmasın... Eğer bu mevzua dair iktidar olsa, yazılsa, yetmiş değil, belki yedi bin risâle, o hikmetleri bitiremeyecek.

http://www.yeniasya.com.tr/risale-i-nur-dan/sunnet-i-seniyyenin-her-meselesinde-bir-hikmet-var_319804

Güzel bir Sünnet-i Seniyye: Öğle uykusu tansiyona iyi geliyor!

Yunanistan’ın başkenti Atina’da, Asklepieion Voula Genel Hastanesi’nde yapılan araştırma; Peygamber Efendimizin -Aleyhissalatu Vesselam- Sünnet-i Seniyye'sinin ne derece önemli olduğunun ve Sünnet-i Seniyye'ye sıkıca tutunmanın, hayatımızı Sünnet-i Seniyye'ye göre şekillendirmenin, her iki dünyamızın sıhhat, selameti ve kalitesi açısından ne kadar nurlu sevaplı bir vazife olduğunun binler örneğinden sadece birtanesi olarak karşımıza çıkmaktadır.

Konuyla ilgili haberin tamamını okumak için tıklayınız;

http://www.yeniasya.com.tr/aile-saglik/guzel-bir-sunnet-i-seniyye-ogle-uykusu-tansiyona-iyi-geliyor_355029

Bediüzzaman'ın enfes tarifleriyle Hz. Muhammed Aleyhissalatu Vesselam

Peygamber Efendimizin -Aleyhissalatu Vesselam- veciz bir şekilde ifade buyurdukları 'Alimler peygamberlerin varisleridir' kudsi hakikatine muhatap Büyük İslam Alimi Bediüzzaman Said Nursi, Kur'an- Hakimin nurlu ve hakikatli bir tefsiri olan Risale-i Nur'da, Kâinatın Efendisi ve sebeb-i vücudu olan Peygamber Efendimiz Hazret-i Muhammed Aleyhissalâtü Vesselâm, Risâle-i Nur’da çok geniş yer ayrılmıştır.

Müceddîd-i Ahirzaman ( Ahirzaman Müceddidi) olan Büyük İslam Alimi Bediüzzaman Said Nursi, Müceddîd-i Elf-i Sânî (İkinci bin senesinin müceddidi) olan Büyük İslam Alimi İmam-ı Rabbani'nin ''Ben sözlerim Muhammed'i (a.s.m.) övmüş, güzel göstermiş olmadım; aksine Muhammed Aleyhissalâtü Vesselâmdan bahsetmekle sözlerimi güzelleştirmiş oldum.'' şeklindeki güzel sözlerine Risalet-i Ahmediyeye dair olan 19 Söz'de yer veriyor ve ekliyor ''Evet şu söz güzeldir. Fakat onu güzelleştiren , güzellerin güzeli olan evsaf-ı Muhammediyedir.

http://www.yeniasya.com.tr/gundem/bediuzzaman-in-enfes-tarifleriyle-hz-muhammed-aleyhissalatu-vesselam_364606

Hz. Muhammed Aleyhissalatu Vesselam Öyle Bir Peygamberdir ki...

Büyük İslam Alimi Bediüzzamân'dan naklen ''33 Hadîs'' ve açıklaması

Peygamber Efendimiz Aleyhissalatu Vesselamın 'Alimler Peygamberlerin varisleridirler' ifade buyurdukları ulvi, veciz hakikat doğrultusunda ümmetin yıldızları olan Alimler, Evliyalar ve nurani bir silsile olan Müceddidlerin hayatlarının her anı bir ders niteliğinde adeta...

Bediüzzaman'ın hakikatli veciz ifadelerinde, müceddidlik vazifesini ve asırlara göre Asr-ı Saadet'ten gelen Nurun başka başka yaralara tedavi olacak şelilde yansıtıldığı ve ahirzamanda Risale-i Nurun öncelikli söz sahibi olarak İslam davasının nurani bir bürhanı ve son derece önemli bir dava vekili olduğu hakikati vurgulanmıştır.

Üstâdımız Bediüzzaman Said Nursi Hazretleri, 3. Defa girdiği Afyon Medrese-i Yusufiyyesinde, şu gelen 33 hadis-i şerifeyi kendi evrad defterinde yazmış, bilâhare bâzı Nur talebeleri de, kendi defterlerinde kaydetmişler.

Devamını okumak için tıklayınız:

http://www.yeniasya.com.tr/gundem/buyuk-islam-alimi-bediuzzaman-dan-naklen-33-hadis-ve-aciklamasi_394625

Bediüzzaman, Mevlid-i Nebevi hakkında ne diyor?

http://www.yeniasya.com.tr/gun-gun-tarih/bediuzzaman-mevlid-i-nebevi-hakkinda-ne-diyor_378225

Okunma Sayısı: 2982
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı