Meslek lisesi ve çıraklık okulu öğrencilerinin stajlarının sigorta başlangıcı sayılmasını talep edenler TBMM Dilekçe Komisyonu'na başvuruyor.
Yapılan başvurularda, her türlü meslek lisesi ve çıraklık okulu öğrencilerinin 1986 yılında çıkarılan 3308 sayılı yasa ile zorunlu staja tabi tutuldukları anımsatıldı.
Staj yaptıkları dönemde "sigortaların başladığının" söylendiği, sigorta numarası ve kartı verildiği belirtilen dilekçelerde, şunlar kaydedildi:
"Ancak yıllar sonra stajın sigorta başlangıcı sayılmadığını üzülerek öğrendik. Hem kademeli emeklilikten, hem de stajdan emekli tarihimiz maalesef uzadı. Aynı şekilde staj yapan avukat ve doktorların staj süreleri sigorta başlangıcı sayılmaktadır. Yine kadınlarda doğum borçlanması sigorta başlangıcı sayılmaktadır. 1987 yılında hükümetin geçici ve bir kereye mahsus böyle bir yasa çıkardığı da biliniyor. Fiili bir çalışmaya dayanmayan askerlik ve doğum borçlanılarak sigorta başlangıcı sayılırken bizlerin fiili çalışmaya dayanan staj sürelerinin sigorta başlangıcı sayılmaması adalete uygun değildir. Bizler o dönem okullarımız tarafından yatırılmayan emeklilik primlerimizi borçlanarak yatırıp, stajın sigorta başlangıcı sayılmasını talep ediyoruz. Bir kesime tanınan bir hakkın diğer bir kesime verilmemesi anayasanın eşitlik ilkesine de aykırıdır.