"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Nafakaya 5 yıl süre sınırı

19 Mart 2019, Salı 09:17
"Bu teklifle ömür boyu nafakayı kaldırıyoruz ve 5 yıl sınırı getiriyoruz"

Boşanmalarda süresiz nafakaya sınır geliyor. Sürenin 5 yıla indirilmesini ilişkin teklif TBMM'ye sunulacak.

Milliyet gazetesinden Önder Yılmaz'ın haberine göre, MHP tarafından Meclis'e sunulacak teklife göre eşlerden diğerinin mağdur olmaması için nafaka şartlarının ortadan kalkmaması halinde nafakayı devlet üstlenecek. Süresiz nafakayı insan hakları ihlali olarak gördüklerinin belirten MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, "Bu teklifle ömür boyu nafakayı kaldırıyoruz ve 5 yıl sınırı getiriyoruz" dedi.

Süresiz nafakanın boşanma neticesi eşlerden birinin belli gelirlerden yoksun kalması sonrası verilen "yoksunluk nafakası" olduğunu kaydeden Yıldız, "Bu nafaka bağlandığında, bağlanan taraf yeni bir evlilik yapmadığı takdirde ve ekonomik durumu da yeterli düzeyde değilse ölünceye kadar nafaka almaya devam ediyor. Bu bazen de kötü niyetle kullanılabiliyor. Nafaka alan tarafın ekonomik durumu iyileşse bile bu durumun devamı için iyi niyetli olmayan tavırlar sergilenebiliyor" şeklinde konuştu. 

"Bu bir insan hakları meselesi... Nafaka ödeyenin de haklarının gözetilmesi gerekiyor" diyen Yıldız, bu nedenle ömür boyu nafaka düzenlemesinin değiştirilmesi gerektiğini söyledi ve ekledi: 

"Evlilik süresi önemli değil. Bir yıl da 10 yıl da evli kalmış olsa 5 yıl nafaka ödeyecek. Ancak bir tarafı kurtarırken diğer taraf mağdur olmamalı. Bu nedenle nafaka alan tarafın yoksunluk nafakası şartları ortadan kalkmamış ise bu devlet tarafından tespit edilecek. Nafaka alma şartları devam ediyorsa bu ödemeyi kamu üstlenecek ve hak sahibine verilmeye devam edilecek. Bunun da süresi yoktur. Ekonomik şartların iyileşmesi konusunda devlet takipçi olacak."

Etiketler: nafaka, TBMM, boşanma
Okunma Sayısı: 1868
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı