Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, "Kur'an, okumakla da ibadet ettiğimiz, dinlemekle de ibadet içinde olduğumuz, bizi bambaşka alemlere taşıyan bir kitabı ilahidir" dedi.
Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanlığı tarafından 10-13 Mart tarihlerinde bir otelde düzenlenen "Kur'an Okuyucuları Semineri" başladı.
Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Yılmaz, konuşmasında, Kur'an-ı Kerim'in insan hayatı üzerindeki önemini vurguladı.
Kur'an-ı Kerim'in geldiği ilk günden bu yana eskimediğini, yeniliğini koruduğunu söyleyen Yılmaz, şunları kaydetti:
"Kur'an'ı okumak, anlamak ve yaşamak. Kur'an, okumakla da ibadet ettiğimiz, dinlemekle de ibadet içinde olduğumuz, bizi bambaşka alemlere taşıyan bir kitabı ilahidir. Ama tabii Kur'an-ı Kerim'in okunması nasıl bir farz-ı ilahi ise dinlemesi, ona kulak verilmesi hem lafzının gönülleri ve yürekleri inşa eden sesine kulak vermek hem de manasına kulak vermek çok önemlidir. O yüzden Kur'an'ı okumaya ve anlamaya yönelen insanların kendilerini buna hazırlamaları ve adım adım, safha safha Kur'an okuyuşuna yönelmeleri gerekiyor."
Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu ise programın Anadolu'nun kadim şehirlerinden, birçok alim ve mutasavvıfın yetiştiği Elazığ'da düzenlenmesi nedeniyle teşekkür etti. Kur'an-ı Kerim'in insanlara bir armağan olduğunu belirten Zorluoğlu, "Kur'an-ı Kerim baştan beri anlaşılması ve hayata tatbik edilmesi zorunlu bir kutsal kelam olarak kabul edilmesinin yanı sıra okunması da bizzat ibadet telakki edilen bir metindir" diye konuştu.
Elazığ Müftüsü Peyami Güngör, Elazığ ve din görevlileri açısından özel bir gün yaşadıklarını ifade eden Güngör, Kur'an Okuyucuları Semineri'nin Elazığ'da düzenlenmesinin memnuniyet verici olduğunu dile getirdi.
Programa, Diyanet İşleri Başkan Yardımcıları Prof. Dr. Emin Özafşar ve Dr. Ekrem Keleş, Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Osman Şahin ile din görevlileri katıldı.
AA