"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Kredi kart borçluların sayısı giderek artıyor

30 Temmuz 2024, Salı 00:11
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu’nun (BDDK) verilerine göre, kredi ve kredi kartı borçlarından dolayı takibe düşen yurttaşların sayısı arttı.

Vatandaşlardan Zeynel Akcan, “Allah sabır versin millete. Her geçen gün kötüye gidiyor. korkuyorum, gerçekten korkuyorum” derken Faruk Kazancı “Ben daha önce beş tane kredi kartı kullanıyordum. O zaman ödeyebiliyordum ama şu an bir tane kredi kartı kullanayım ödeyemiyorum. Her şeyde kredi kartına yükleniyorsun. O yüzden ay sonu geldiği zaman işin içinden çıkamıyoruz” diyerek dert yandı. Ahmet Emin Ateş “Durum daha kötüye gidiyor. Bunun için ekonomist olmaya gerek yok. Her şey ortada. Kredi kartını kullanırken endişe duyuyoruz ama mecbur kullanıyoruz. Öğrenci olarak borç öderken kat kat zorlanıyoruz” dedi. Aydın Karahasanoğlu, “Gidişat çok iyi değil. Diyorlar ki dünyada ekonomik sıkıntı var ama ben bakıyorum öyle bir sıkıntı yok dünyada. Türkiye’de pazara gidiyorsun 2-3 bir şey alıyorsun, torbayı doldurmuyor bile bin liradan aşağı çıkamıyorsun. Asgari ücretle geçinmek çok zor oldu. Bir ailede 2-3 kişi çalışmıyorsa o ailenin geçinmesi çok zor. Ölmek mi lazım yani ne yapmak lazım.” ifadelerini kullandı.

İstanbul - Anka

 

Okunma Sayısı: 1090
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Adem Erdoğan

    31.7.2024 14:04:02

    Ben ekonomistim demek sebepmiş, maaşların yetmemesi sonuç. Diyanet mali ceza caizdir diyor, Hukumet enflasyon farklarını aylar itibarıyla ödemeli sadece haziran enflasyon fark odemesi yetmez. Ey maliye bakanı çerez parası diye ayırdığım idenegi emeklilere emekçi lere öde bu ah senin gözünü kör eder.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı