"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

''Düşünmeyi öğretebilseydik, çocuk canlı bomba olur muydu?''

01 Eylül 2016, Perşembe 10:45
Mardin'in Midyat İlçe Kaymakamı Oğuzhan Bingöl, eğitim ve öğretimde aktif rol alan öğretmen ve öğrencilerine düşünme ve sorgulamayı öğretecek eğitim modelini benimsemeleri gerektiğini belirterek, "Düşünmeden bir inanca, bir ideolojiye bağlılığın sonu şiddettir. Yoksa düşünebilsek, düşündürebilsek bir çocuk canlı bomba olur mu? Ya da düşünebilsek, ezberlemeden pilot olabilsek bu ülkenin en şerefli kurumunun başına bomba yağdırabilir miydi?" dedi.

Midyat’a atanan ve mesleğe ilk defa başlayacak 134 öğretmen için, 'Aday öğretmen yetiştirme, Anadolu'da çok kültürlülük, kaynakları ve eğitime yansımaları' konulu seminer düzenlendi. Seminere, Midyat Kaymakamı Oğuzhan Bingöl, İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdulkadir Altay, Milli Eğitim Şube Müdür Siraç Badur, Fen Lisesi Müdürü Faruk Tercan ve aday öğretmenler katıldı.

"BU YÜKÜ TAŞIYACAĞIZ, YA DA ALTINDA EZİLECEĞİZ"

Fen Lisesi konferans salonunda düzenlenen seminerin açılış konuşmasını yapan Kaymakam Oğuzhan Bingöl, son günlerde görülen terör eylemlerinde, terör örgütlerinin çocukları kullandığını hatırlatarak, bu konuda öğretmenlere önemli görevler düştüğünü söyledi.

Eğitim ve öğretimde aktif rol alan öğretmenlerin, öğrencilerine düşünmeyi ve sorgulamayı öğretecek eğitim modelini benimsemeleri gerektiğini aktaran Kaymakam Bingöl, şöyle dedi:

"Karşımda bir Türkiye mozaiğini görüyorum. Türkiye'nin çeşitli yerlerinden, çeşitli kültürlerinden bizim çocuklarımızın elinden tutmak için buraya gelmişsiniz, hepiniz öncelikle hoş geldiniz. Sizin ele alacağınız öğrenciler yoğrulmuş hamur gibidir, şekil verilmeyi bekliyorlar. Bu anlamda sizler onların elinden tutmaz, onlara şekil vermezseniz, başkaları onlara şekil verecek. Başkaları da şekil verdiğinde nasıl sonuçlar, nasıl şekiller ortaya çıkıyor hepimiz görüyoruz. Bu anlamda bütün öğrenciler, öğrencilerin kardeşleri, anneleri, babaları sizlere emanet. Sizlere bu yükün ağır geldiğini biliyorum. Ama biz ya bu yükü taşıyacağız hep beraber, ya da bu yükün altında ezileceğiz. Biz düşünmeden bir inanca, bir ideolojiye bağlıysak, bu ideolojinin kesinlikle sonu şiddettir. Biz en güzel örneklerini son yakın zamanda görebiliyoruz. Düşünmeden bağlılık, düşünmeden itaat, sonuçta bizleri hangi noktalara getirdi? Hepimiz görebiliyoruz. Yoksa düşünebilsek, düşündürebilsek, bir çocuk canlı bomba olur mu? Yada düşünebilsek, ezberlemeden pilot olabilsek, bu ülkenin en şerefli kurumunun başına bomba yağdırabilir miydi? Yağdırılabilir mi? Biz düşünemediğimiz için, sorgulayamadığımız için, kayıtsız şartsız aldığımız emri sorgulayamadığınız, sorgulamadığımız için bu noktaya geldik. Ne olur gençlerimize sorgulatın, hangi değer olursa olsun, sorgulayarak, öğrenerek, araştırarak bir ideolojiyi, bir düşünceyi benimsesinler. Bizleri de sorgulayarak benimsesinler. Bu anlamda sizlere çok çok büyük görevler düşüyor." 

Bir hafta devam edecek seminerde yeni atanan öğretmenlere mesleki alanın yanı sıra ilçenin sosyo-kültürel yapısı, tarihi ve coğrafi özellikleri hakkında bilgiler verilecek.

Çocuk eğitimi ile ilgili önemli yazılar:

Risale-i Nur'dan: Çocuklar küçük yaşlarda kuvvetli bir iman dersi almalı

Bir çocuk, küçüklüğünde kuvvetli bir ders-i imanî alamazsa, sonra pek zor ve müşkül bir tarzda İslâmiyet ve imanın erkânlarını ruhuna alabilir. Adeta gayr-ı müslim birisinin İslâmiyeti kabul etmek derecesinde zor oluyor, yabani düşer.

Okumak için tıklayınız:

http://www.yeniasya.com.tr/risale-i-nur-dan/cocuklar-kucuk-yaslarda-kuvvetli-bir-iman-dersi-almali_205755

Uzmanlardan ailelere önemli tavsiyeler: 'İyi' çocuk yetiştirmenin püf noktaları...

Uzman Psikolog Gamze Eser, çocuklarla iletişim kurarken kullanılan cümlelerde özen gösterilmesi gerektiğini vurguladı.

Çocuklarla kolay iletişim kurulabileceğini belirten Eser, “Onları uyarırken hep olumlu sözcükler kullanmaya özen gösterirseniz sizi anladıklarını ve uyarılarınızı dikkate aldıklarını fark edeceksiniz.” dedi.

Okumak için tıklayınız:

http://www.yeniasya.com.tr/aile-saglik/uzmanlardan-ailelere-onemli-tavsiyeler-iyi-cocuk-yetistirmenin-puf-noktalari_392573

Psikolog Merve Koyuncu: Çocuklar, hata yapar

Şunu hatırda tutmak lazım. Hata yapmak bu dünyada en çok çocukların hakkı. İlâhî sistem bile belli bir yaşa kadar ona ceza vermiyor ve hiçbir yaptığından mesul değil.

Okumak için tıklayınız:

http://www.yeniasya.com.tr/roportaj/psikolog-merve-koyuncu-cocuklar-hata-yapar_403170

'İyi' çocuk yetiştirmek...

http://www.yeniasya.com.tr/aile-saglik/iyi-cocuk-yetistirmek_386017

Cenab-ı Hakk'ın değerli emanetleri: Çocukların talimi ve manevi eğitim

Cenab-ı Hakk'ın bir güzel emaneti ve hediyesi olan çocukların eğitimi oldukça önemlidir.

Çocukların öncelikli hedef olarak hem dünya hem de ahiret hayatlarını tehlikelerden korumak ve çocukların maddi ve manevi ihtiyaçlarını gidermek anne ve babaların en önemli vazifelerindendir. 

Konuyla ilgili olarak Yeni Asya Eğitimci Yazarı Abdülbaki Çimiç'in Risale-i Nur Külliyatı'nan ilhamla kaleme aldığı önemli makaleyi istifadenize sunuyoruz;

http://www.yeniasya.com.tr/aile-saglik/cenab-i-hakk-in-degerli-emanetleri-cocuklarin-talimi-ve-manevi-egitim_364460

Çocuk eğitimine dair anekdotlar

Tesettür Risalesi’ni okuyan herkesin ezberindedir; Üstadın annesi için söylediği, “seksen bin zatlardan aldığım dersten kuvvetlidir, annemden aldığım manevî telkinat” şeklindeki sözleri…

http://www.yeniasya.com.tr/aile-saglik/cocuk-egitimine-dair-anekdotlar_369016

Cenab-ı Hakk'ın değerli emanetleri: Çocuk eğitiminin püf noktaları...

http://www.yeniasya.com.tr/aile-saglik/cenab-i-hakk-in-degerli-emanetleri-cocuk-egitiminin-puf-noktalari_378568

DHA

Okunma Sayısı: 2521
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı