Sabah yazarı Şeref Oğuz, “Medya mensubuyum ve dergilere karşı asla olmadım, olmam da. Ancak ambalajıyla çöpe giden bu dergilerin büyük israf kalemi olduğunu düşünüyorum” dedi.
Şeref Oğuz, “Söyle bana güzel ayna” başlığıyla yayımlanan yazısında “Bugün İletişim Başkanlığı’na dönüştürülen Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü kayıtlarına göre, Türkiye’de 55 yaygın, 23 bölgesel, 2,381 yerel olmak üzere toplam 2,459 gazete; 2,522 dergi ve 1,043 bülten bulunuyor” ifadesini kullandı. Oğuz, “Süreli toplam yayın sayısı da 6 bin 24. Ancak şirket ve grupların çıkardığı dergilerin toplamı; tahminlerin ötesinde; 15 bin civarında… Ortalama 84 sayfalı ve hemen hepsi en kaliteli kâğıda basılıyor. Tek veya birkaç sayı çıkarılan yayınlar ise 200 bini buluyor” bilgisini verdi.
BURAM BURAM CARİ AÇIK KOKUYOR
Oğuz yazısının diğer bir kısmında da ambalajları açılmadan çöpe giden dergilere dair, “Evet, hani şu bir müdürün kalem odasında beklerken sehpanın üzerinde duranlar var ya… İşte onlar… Okunsa, canım feda… Yüzde 80’inin gömleği dahi açılmadan çöpe gittiğini söylesem, abarttığımı düşüneceksiniz, ama ben değil onlar abartıyor. Zaten derginin içeriğine bakınca kurumu tanıtmaktan ziyade bu dergiyi çıkarmak için bütçe sağlayan tepe yöneticinin, “plâket veya tören” fotolarını görürsünüz. Medya mensubuyum ve dergilere karşı asla olmadım, olmam da… Ancak ambalajıyla çöpe giden bu dergilerin büyük israf kalemi olduğunu düşünüyorum. Misal şu anda masamdaki benzeri dergi yığınından rasgele birini alıyorum; silikon kapağını aralıyorum ve burnuma buram buram cari açık kokusu geliyor” ifadelerini kullanıyor.
İstanbul - Yeni Asya
Haber Merkezi