"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

AKP'yi batan gemiye benzetti

10 Şubat 2016, Çarşamba 09:31
AKP içindeki "rahatsızlardan" olan Hüseyin Çelik, Ahmet Hakan'a içini döktü. Hüseyin Çelik AKP ve Türkiye'nin son durumu ile ilgili çok konuşulacak açıklamalar yaptı.

AKP'nin "dışlanan" isimlerinden eski bakanlardan Hüseyin Çelik, Hürriyet'ten Ahmet Hakan'a önemli açıklamalarda bulundu. AKP'de partiyi kuran önemli isimlerin bir şekilde dışlandığını söyleyen Çelik, partiyi 'batan bir gemiye' benzetti.

"1 KASIM'DA KAHREDE KAHREDE OY VERDİLER"

1 Kasım seçimlerindeki AKP'nin "tarihi" başarısına ilişkin ise Hüseyin Çelik çok konuşulacak bir yorumda bulundu. "1 Kasım'ı çok iyi okumak lazım" diyen Çelik "1 Kasım'da vatandaşın bir kısmı bize kahrede kahrede oy verdi. Bir tarafta HDP var, vaziyeti ortada. Bir tarafta MHP var, vaziyeti ortada. Anamuhalefet partisi asla göz doldurmuyor. İnsanlar istikrarın devam etmesi, ekmeğin küçülmemesi, çocuklarının istikbali için oy verdiler. Ben çok sayıda CHP'li işadamı tanıyorum, "Kredi borcum var, faiz borcum var, döviz borcum var" diye AK Parti'ye oy verdi. 7 Haziran'ı da aklımızdan çıkarmamamız lazım" dedi.

"PARALELLE MÜCADELE PARANOYAYA DÖNÜŞTÜ"

Hüseyin Çelik, AKP ve memlekette beş sorun olduğunu söyledi ve bunları şöyle sıraladı:

BİR: Kutuplaşma.

İKİ: Dış politikada allak bullak oluş.

ÜÇ: Ekonomi iyi değil.

DÖRT: Kürt meselesi ve terörle mücadelede gelinen son nokta...

BEŞ: Paralel'le mücadelenin bir paranoyaya dönüşmesi...

İşte o röportaj:

Nedir sizin meseleniz?

HÜSEYİN ÇELİK: Ben parti kurulmadan önce partinin programını yazmak üzere görevlendirilen 11 kişiden biriyim. Üzülerek görüyorum ki: Bu 11 kişiden biri hariç hiçbiri şu anda partide karar alma mercilerinde değil. Çoğunluğu ise partiden ya kopmuş veya koparılmış durumdadır. Arkadaşların hepsi armudun sapı, üzümün çöpü gibi bahanelerle bir şekilde partiden kopmuş ya da koparılmıştır. Birlikte yola çıktığınız, birlikte emek sarf ettiğiniz, ter döktüğünüz insanları, şu veya bu bahanelerle, "Benim ayağıma dolanıyor, bana itiraz ediyor" gibi gerekçelerle bir tarafa iterseniz...

Bir dakika! Sizi partiden kimse koparmadı ki, siz partiden atılmadınız ki...

HÜSEYİN ÇELİK: AK Parti denince akla gelen ilk 10 isim hangisidir? Mesela yabancı bir gazeteci geldi ziyarete, ilk 10 listesi çıkarmış, sonra ilk 20, sonra ilk 30... İlk 50'ye kadar liste yapmış. Netice şu: Bunların yüzde 98'i şu anda mekanizmanın dışındadır. Bu insanlar sistematik bir şekilde dışlanmıştır, kenara itilmiştir.

Ama sizin açınızdan böyle bir durum yok. Sizler üç dönem kuralına takıldınız.

HÜSEYİN ÇELİK: Üç dönem kuralı, partinin merkez teşkilatında görev almaya mani değildir, milletvekilliği ile ilgilidir. Kaldı ki bu kural, 1 Kasım'da ortadan kalktı. Bence esas üzerinde durulması gereken konu şudur: AK Parti denilince ilk akla gelen 50 ismin yüzde 98'i mekanizmanın dışındaysa bu kimin suçudur? Tüm bu insanlara "hain", "davaya ihanet etti" muamelesi mi yapacaksınız? Yoksa sıkıntıyı başka bir yerde mi arayacaksınız?

AKP'Yİ "BATAN GEMİYE" BENZETTİ

Eleştiriyorsunuz, rahatsızlığınızı dile getiriyorsunuz. Nedir amacınız?

HÜSEYİN ÇELİK: Bizim derdimiz bireysel değil. Siz bir gemidesiniz. Sizin kamaranız çok rahat ve lüks de olabilir. Eğer geminin dibi su alıyorsa, siz rahat ve lüks bir ortamda batarsınız ama sonuçta batarsınız.

Ne yani AK Parti batıyor mu?

HÜSEYİN ÇELİK: Benim 15-16 yıldır büyütüp meyve verme aşamasına getirdiğim bir bahçem var. Bunun çekirdeğini toprağa atarken, fidesini dikerken biz vardık. Fakat bugün birileri hoyratça bu meyveleri ayakları altında eziyorsa bu benim zoruma gider.

İyi ama siz bu röportajda söylediklerinizle partinize zarar vermiş olmuyor musunuz?

HÜSEYİN ÇELİK: Ben AK Parti'nin kaderiyle Türkiye'nin kaderinin özdeşleştiğine inananlardanım. Kimseye hakaret etmeden, kimseye sövmeden, Türkiye'nin Cumhurbaşkanı'na veya Başbakan'ına karşı saygısız bir tavır almadan düşüncelerimi söylüyorum. İçeride söyleme ve düzeltme imkân ve şansınız yoksa dışarıda, olup bitenlerden çok da haberdar olmayan geniş tabana konuşmak durumunda kalırsınız.

"KEMALİSTLERİN 'TEK ADAM' HATASINA BİZ DE DÜŞMÜYOR MUYUZ"

Daha önce katıldığım bir TV programında "Tayyip Bey bu hareketin lideri olarak Everest tepesidir. Fakat Everest tepesi, oradaki duruşunu ve varlığını Himalayalar'a borçludur. Himalayalar olmazsa Everest diye bir şey olmaz" dedim. Bazı arkadaşlarımız bunu bile mesele yaptılar. Biz Kemalistlere neden kızıyoruz? Bütün bir milletin iman ve haysiyet mücadelesi olan Milli Mücadele'yi sadece bir kişiye izafe ettikleri için değil mi? Şimdi biz de Kemalistlerin düştüğü hataya düşmüyor muyuz? Tayyip Bey'i savunuyor görünüp edepsizce laflar edenler şunu bilmelidirler ki Tayyip Bey'e iyilik etmiyorlar.

"1 KASIM'DA VATANDAŞ AK PARTİ'YE KAHREDE KAHREDE OY VERDİ"

Gemi su alıyor diyorsunuz ama son yapılan seçimde AK Parti yüzde 50 oy aldı.

HÜSEYİN ÇELİK: 1 Kasım'ı çok iyi okumak lazım.1 Kasım'da vatandaşın bir kısmı bize kahrede kahrede oy verdi. Bir tarafta HDP var, vaziyeti ortada. Bir tarafta MHP var, vaziyeti ortada. Anamuhalefet partisi asla göz doldurmuyor. İnsanlar istikrarın devam etmesi, ekmeğin küçülmemesi, çocuklarının istikbali için oy verdiler. Ben çok sayıda CHP'li işadamı tanıyorum, "Kredi borcum var, faiz borcum var, döviz borcum var" diye AK Parti'ye oy verdi. 7 Haziran'ı da aklımızdan çıkarmamamız lazım.

"Parti içi mekanizmalarda eleştirilerde bulunduk ve dışlandık" diyorsunuz. Eğer dışlanmasaydınız bir sorun yok muydu? Makam mevki sahibi olsaydınız yine bunları söyleyecek miydiniz?

HÜSEYİN ÇELİK: Biz itirazda bulunurken dışarıda kaldık. Bizim derdimiz, "Bizi yine içeri alın, bizi şu veya bu göreve getirin" değil. Bizim böyle kişiselleştirilecek bir meselemiz yok. Biz genel bir sıkıntıdan söz ediyoruz.

Ama sanki içeride kalsanız bir sorun yokmuş gibi...

HÜSEYİN ÇELİK: Olmaz olur mu? Esas mesele partinin durumu ile birlikte temel politikalar. Bana göre bugün memlekette beş temel sorun var. BİR: Kutuplaşma. İKİ: Dış politikada allak bullak oluş. ÜÇ: Ekonomi iyi değil. DÖRT: Kürt meselesi ve terörle mücadelede gelinen son nokta... BEŞ: Paralel'le mücadelenin bir paranoyaya dönüşmesi...

"BU 'MİLLİ EKONOMİ' LAFI NEREYE GÖTÜRÜR SİZİ"

Ekonomide sorun ne?

HÜSEYİN ÇELİK: Biz yıllardır ekonomideki başarılarımızla övündük. İki kanadımız vardı: Adalet ve kalkınma. Kalkınmada çok büyük emek sahibi olan arkadaşlar var. Birileri geldi "İngiliz ajanı" dedi, "Faiz lobisi" dedi. 70'li yılların başında milli ekonomi gibi laflar vardı, bugün neredeyse Saray çevrelerinin itibar ettiği sözler olmaya başladı. Küresel ekonominin olduğu yerde, New York Borsası'nda insanlar öksürdüğünde bizim burada grip olduğumuz bir yerde, ihracatçı ekonomiden söz ettiğimiz, küresel ekonomiden, Türkiye'yi dünyaya, dünyayı Türkiye'ye taşımaktan söz ettiğimiz bir dönemde... Bu "milli ekonomi" lafı nereye götürür sizi? Nitekim şu anda ekonomi iyi gitmiyor, bu ortada. Rusya'ya olan ihracatımız yüzde 65 düşmüş, Irak'a olan ihracatımız yüzde 50'den fazla düşmüş.

"PARTİMİZ ALEYHİNE BİR ŞEYİN İÇİNE GİRMEYİZ"

Çeşitli politikalarla ilgili farklı görüşlerinizi parti içi mekanizmalarda dile getirmiş olabilirsiniz. Ama sorun şurada: Böyle bir yapıya doğru gidilirken, çarpık bir medya düzeni oluşturulurken, demokrasi örselenirken, farklı sesler susturulurken... Siz parti içinde önemli mevkilerdeydiniz ve bu gidişatla çok esaslı bir şekilde hesaplaşmadınız.

HÜSEYİN ÇELİK: Bu söylediğinizi haksızlık olarak kabul ederim.

Neden?

HÜSEYİN ÇELİK: Siz şu kadar yıldır köşe yazıyorsunuz, ondan önce televizyoncuydunuz. Birçok şeye itiraz ettiniz. Neticede siz her şeyi değiştirme kudretine sahip değilsiniz.

Aynı şey mi?

HÜSEYİN ÇELİK: Benzer bir şey... Ayrıca şunu da söylemeliyim: Söz konusu dönemler, bizim bin bir türlü güçle mücadele ettiğimiz dönemlerdir. O dönemde bazı eksiklere, aksaklıklara rağmen yüzde yüz kenetlendik. Partimizin aleyhine olacak bir şey içerisine girmemiz aklımızın köşesinden bile geçmedi. Bugün de geçmez.

"İŞİN VEHAMETİNİ BÜYÜKLERİMİZE O ZAMAN ARZ ETTİM"

Size karşı bir linç mi söz konusu?

HÜSEYİN ÇELİK: 100 meselede partiyi, lideri müdafaa ediyorsunuz ama bir meselede "Şöyle olsa iyi olmaz mı" diyorsunuz ve bunu dediğiniz zaman birileri sizi linç etmeye kalkıyor. Birilerinin linç etmelerini kendi karaktersizliği olarak değerlendirebilirim. Asıl kötü olan buna müdahale edilmemesidir. Bu sıkıntı, bugüne mahsus değil. Sayın Gül daha cumhurbaşkanı iken de maalesef bu marazi durum vardı. Ben o zaman da büyüklerimize işin vahametini örneklerle arz etmiştim. O zaman da "Gül'e ağız dolusu hakaretler ediyorlar, kimse bir şey demiyor. Bir danışman Bülent Bey'le ilgili ağır yazılar yazıyor, kimse ses etmiyor. Başka bir danışman Babacan'ı yerden yere vuruyor, kimseden ses çıkmıyor. AK Parti'ye destek veren bir gazetede bir gazeteci, en zor günlerde Adalet Bakanlığı yapmış bir arkadaşımızı 'Paralelci' ilan ediyor, ses yok. Bunlara müdahale edilmediği zaman biz kardeşliğimizi nasıl sürdüreceğiz" diye serzenişte bulunmuştum. AK Parti'nin tepe yöneticileri buna tanıktır.

Bu önemli bir sorun haline mi geldi?

HÜSEYİN ÇELİK: Evet... Güya AK Parti'ye yakın bazı gazeteciler ona buna küfredip tehditler ediyor, racon kesiyorlar. Bu adamların şahsen bir kıymeti yok. Güçleri kendilerinden kaynaklanmıyor.

Okunma Sayısı: 4161
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Ali Kiren

    10.2.2016 20:02:12

    Kendisi doğru yerde sebat edemeyince şikayete hakkı var mı? DYP'yi tepmiş, şimdi de kendisi tepilmiş. Ne var bunda?

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı