Küresel askeri harcamalar 2021'de ilk defa 2 trilyon doların üzerine çıktı. Stockholm Uluslararası Barış Araştırmaları Enstitüsü (SIPRI), 2021 yılına ilişkin küresel askeri harcamalar raporunu açıkladı.
Çin hükümeti, ülkenin bu yılki savunma harcamalarını yüzde 7,1 oranında artırarak 229 milyar dolara yükselttiğini duyurdu.
Japonya'da Başbakan Fumio Kişida hükümeti, Çin'in hızlı askeri büyümesi ve Kuzey Kore'nin nükleer füze programları zemininde 2022'de 10'uncu yıllık artışla rekor savunma bütçesini onayladı.
ABD Kongresinde son haftalarda büyük tartışmalara neden olan savunma bütçesi, Kongrenin iki kanadının üzerinde mutabakat sağladığı son haliyle tamamlanıp Temsilciler Meclisinde oylandı.
Ülkede 3 Kasım'da gerçekleşecek seçimler kapsamında yapılan harcamaların 10,8 milyar dolara ulaşması bekleniyor.
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Ocak-Mart 2020 dönemine ilişkin "Hanehalkı Yurt İçi Turizm Araştırması" sonuçlarını açıkladı.
Gıda Kurtarma Derneği ile iş birliği yaparak gıda israfının azaltılması mücadelesine destek verecek olan Fairy’nin “Boşa Harcama” projesi iki aşamalı gerçekleşecek.
Alman otomotiv üreticisi Volkswagen`in üst yöneticisi (CEO) Herbert Diess, bazı fabrikalarında üretimin durmasına rağmen halen haftalık 2 milyar euroluk yüksek sabit maliyetleri karşıladıklarını belirterek, corona virüs salgını kontrol altına alınmazsa çalışan sayısını azaltmak zorunda kalabileceklerini bildirdi.
Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin 2018 yılı Faaliyet Raporu’na göre 2015 yılından itibaren 254 kişinin belediyeye misafir olarak geldiği, bu misafirler için ise belediye bütçesinden toplamda 11 milyon 459 bin TL harcandığı ortaya çıktı.
Türkiye'de geçen yıl gıda harcamaları içinde en fazla payı yüzde 20,9 ile "et, balık ve deniz ürünleri" aldı.
Bu yılın ocak-mart döneminde seyahat harcamaları, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 10,8 artarak 6 milyar 984 milyon 25 bin liraya yükseldi.
Türkiye genelinde geçen yıl hanehalklarının tüketim amaçlı harcamalarının en büyük kısmını yüzde 23,7 ile konut ve kira harcamaları oluşturdu.
Stockholm Barış Araştırmaları Enstitüsü (SIPRI) tarafından açıklanan yıllık rapora göre küresel savunma harcamalarındaki yükseliş eğilimi devam ederek, 2018 yılında 1 trilyon 800 milyar dolara ulaştı.
Geçen yılın üçüncü çeyreğinde yurt içinde ikamet eden 24 milyon 999 bin kişi seyahate çıkarken, toplam seyahat harcamaları bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 18,6 artarak 21 milyar 138 milyon 934 bin lira oldu.
Hazine ve Maliye Bakanlığı ağustos ayı bütçe harcama rakamlarına göre, müteahhitlikle ilgili harcamalar 2018’in ilk 8 ayında geçen yıl toplamının 3 katına çıktı.
İktisat profesörü İzzettin Önder, ülkenin içinde bulunduğu durumun sebeplerine dikkat çekti ve “Bunlar üretimden uzaklaşmanın sonucu” dedi.
ABD Başkanı Donald Trump'ın "külfet paylaşımı" eleştirileri NATO Zirvesi'nin ana gündem maddesi haline gelirken, müttefikler arasında savunma harcamaları tartışmasını da tekrar alevlendirdi.
Dünya genelindeki askeri harcamalar 2017 yılında bir önceki yıla göre yüzde 1,1 artarak, 1 trilyon 739 milyar dolara ulaştı.
Ocakta bütçe gelirleri geçen yılın aynı dönemine göre azalırken, harcamalar arttı.
Küresel kanser faturasının geçen yıl 1,5 trilyon dolara yükseldiği tahmin edilirken, en çok kanser harcamasını 2017'de yaklaşık 90 milyar dolarla ABD yaptı.
Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Başkanlar Kurulu, Sağlık Uygulama Tebliği'ndeki (SUT) katkı paylarının emekliler için yüksek olduğunu belirterek, emeklilerin katkı paylarından muaf tutulmasını talep etti.
Bir araştırma şirketinin raporuna göre 2016 itibari ile dünya genelinde güvenlik harcamaları 27,25 milyar dolar.
Çevresel harcamalar 2014 yılında 20,7 milyar lira olarak gerçekleşirken, bunun yüzde 76,9’u kamu sektörü, yüzde 23,1’i iş sektörü tarafından yapıldı.
Dünyanın en büyük yatırımlarının gerçekleştiği sektörlerden birini oluşturan otomotiv sektörünün yıllık cirosu, Ar-Ge harcamaları ve ülke ekonomilerine sağladığı vergi gelirleriyle 2 trilyon avroyu buluyor.
Kamunun ulaştırma sektörü için ayırdığı yatırım tutarı geçen yıla göre yüzde 37 artış gösterdi. Ulaştırma sektöründe bu yıl uygulanacak projelere yaklaşık 20 milyar liralık kaynak ayrıldı.
Küresel askeri harcamalar, 2015'te bir önceki yıla göre yüzde 1 artışla 1,7 trilyon dolara yükseldi.
Adana’ya, ülkelerinde devam eden iç savaştan kaçarak sığınan Suriyelilerle ilgili yapılan araştırmaya göre, sığınmacıların ortalama gıda harcamasının kişi başı günlük yaklaşık 3 lira olduğu belirtildi.
Başbakanlığın 2015 yılında gerçekleştirdiği 2 milyar 440 milyon 843 bin TL'lik harcamalarının 1 milyar 280 milyon TL’sini 'örtülü ödenek' harcamaları oluşturdu.
Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın görevi devraldığı günden bugüne kadar örtülü ödenek de dahil olmak üzere toplam harcama miktarının 500 milyon lira olduğunu belirtti. Elvan, söz konusu miktarın önceki dönemlerden daha az olduğunu söyledi.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, Suriyeli vatandaşlara yapılan insani yardım harcamalarının yaklaşık 10 milyar dolar olduğunu söyledi.