"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Vatandaşın enflasyon beklentisi yükseldi

27 Temmuz 2024, Cumartesi 01:09
Koç Üniversitesi ve KONDA’nın ortak anketine göre, Türkiye’de Temmuz ayında hanehalkının yıllık enflasyon beklentisi yüzde 113 ve yıl sonu enflasyon beklentisi yüzde 93 seviyesinde gerçekleşti. 12-ay ileriye yönelik enflasyon beklentisi ise Haziran ayına göre 3 puan artarak yüzde 100 seviyesine yükseldi.

Çalışma durumuna göre en yüksek enflasyon beklentisi emekli grubunda gözlenirken, işçi, esnaf, çiftçi grubu bu grubu takip ediyor. Bu gruplar, geçinme açısından en çok zorluk yaşayanlar arasında yer alıyor. Merkez Bankası temmuz ayı sektörel enflasyon beklentileri verilerine göre, 2024 Temmuz ayında 12 ay sonrası yıllık enflasyon beklentilerinin hanehalkı için 0,5 puan artarak yüzde 72,0 seviyesine yükseldiğini açıkladı. Gelecek 12 aylık dönemde enflasyonun düşeceğini bekleyen hanehalkı oranı bir önceki aya göre 4,2 puan azalarak yüzde 29,3 seviyesinde gerçekleşti.

Haber Merkezi

Okunma Sayısı: 1491
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı