"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Süt üretimi yüzde 15’ten fazla düştü

27 Temmuz 2024, Cumartesi
Kış aylarında yeterli yağış alamayan Trakya’da aşırı sıcaklar ve kuraklık nedeniyle başta buğday ve ayçiçeği olmak üzere birçok tarım ürününde ciddi rekolte kayıpları yaşanıyor. Aşırı sıcaklık ve kuraklık sadece tarımı değil hayvancılığı da olumsuz etkiledi. Meraların kuruması nedeniyle süt üretimi yüzde 15’ten fazla düştü.

Artı Gerçek’in haberine göre hayvanların da aşırı sıcak havalardan olumsuz etkilendiğini anlatan Edirne Merkez İlçe ve Süloğlu Süt Üreticileri Birliği Başkanı Mustafa Suiçmez, “Yağış olmadığından dolayı meralar kuruyor, hayvanlarımız da bu meralardan faydalanamıyor. Faydalanamayınca işletmede kalıyor. Hazır yemi yerken sıcaklar bastırıyor ve verdiğin kadar verim alamıyorsun. Bu da doğal olarak üreticinin maliyetlerini yükseltiyor. Tedbir almamız lazım. Ormanlarımızı, meralarımızı, akarsuları, kendimiz ve hayvanlarımız için kullandığımız içme suyunu daha bilinçli kullanmalıyız” diye konuştu.

Haber Merkezi

Okunma Sayısı: 1198
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı