"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Sıcaklar ekonomiyi de vuruyor

18 Temmuz 2024, Perşembe 20:07
Sıcak hava dalgası Kuzey yarımküreyi adeta kavuruyor. Aşırı sıcaklar bir yandan ölümlere ve çok sayıda insan için sağlık sorunlarına neden olurken diğer yandan ekonomi alanında da ciddi problemlere ve maliyetlere neden oluyor.

Son veriler aşırı sıcak hava yüzünden üretimin düşmesinin yüz milyarlarca dolar kayba neden olduğunu ortaya koyuyor. Aşırı sıcak havalar son yıllarda sağlıktan ekonomiye çok sayıda alanda olumsuz etkilere neden oluyor. Amerikan Çevre Koruma Dairesi verilerine göre, bir yıl içinde aşırı sıcak havanın etkili olduğu gün sayısı 1960’lı yıllarda ortalama 23,8 gün iken, bu sayı 2000’li yıllarda 53,5 güne, 2020’li yıllardaysa 72,7 güne yükselmiş durumda. VOA Türkçe’nin haberine göre bir yıl içinde 70 günden fazla aşırı sıcak hava koşullarıyla karşılaşıyor olmanın ekonomi üzerinde de ciddi olumsuz etkileri görülüyor. Bir yandan verimlilik düşerken, diğer yandan tarımdan sanayiye birçok alanda üretim sekteye uğruyor. American Progress isimli kurum da yayımladığı bir raporla sıcak havaların çalışanlar üzerindeki etkisi ve ekonomiye zararlarına dikkat çekiyor. Kurumun raporuna göre açık havada ve daha düşük ücretlerle çalışan kişiler sıcak havanın olumsuz etkilerinden diğer çalışanlara göre 5 kat daha fazla etkileniyorlar. 

Haber Merkezi

Okunma Sayısı: 1359
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı