"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Piyasalarda yüksek tansiyon sürecek

25 Ağustos 2024, Pazar 22:32
ANKA Ekonomi Koordinatörü Erdal Sağlam, haftalık ekonomi analizinde şunları söyledi:

“Hem küresel gelişmeler, hem de uygulanan ekonomik programın içeride yarattığı sonuçlar nedeniyle, bu yaz piyasalar tatil yapamadı. Döviz talebinin arttığı ve ekonomiyle ilgili spekülasyonların arttığı bir haftayı geride bırakırken piyasalardaki yüksek tansiyonun devam etmesi bekleniyor. Yüksek tansiyon sadece finansal piyasalarla sınırlı kalmadı, ekonomik daralma nedeniyle, tüm iş kesimlerine yayılmış durumda. Sektör temsilcisi iş insanları ardarda şikayet açıklamaları yaparken, bu şikayetlerin önümüzdeki dönem daha da artacağı ve bunun siyasi etkilerinin görülmeye başlayacağı tahmin ediliyor. Geçen haftanın önemli olaylarından biri, hafta içinde Merkez Bankası’nın faiz kararı, diğeri hafta sonu FED Başkanı Powell’ın faizlerle ilgili yapacağı açıklamaydı. FED Başkanı Powell artık faiz indirimini başlatmaya hazır olduklarını belirtirken, Cuma gecesi gelen bu açıklamanın ardından önümüzdeki hafta küresel piyasalardaki hareketliliğin artması bekleniyor.”

Haber Merkezi

Okunma Sayısı: 932
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı