Aşırı sıcaklardan diğer bölgelerde tarlada karpuzun bozulması, Muşlu üreticiye yaradı. Muş'ta toptan kilosu 25 kuruştan satılan karpuzun fiyatı, talep artınca 10 kuruş yükseldi.
Organik karpuz yetişrdiklerini söyleyen üreticilerden Felemez Yeşilyayla, Diyarbakır ve çevresinde kilosu 50 kuruştan satılan karpuzun sıcaktan zarar görmesi ile Muş karpuzunun kendisini gösterme fırtası yakaladığını söyledi. Yeşilyayla, "Diyarbakır'da karpuz tarlada yandı. Aşırı sıcaklar bize yaradı. Şimdi karpuzun kilosunu 35 kuruştan satıyoruz. Böylelikle organik ve çok ucuza sattığımız karpuzu tanıtma fırsatı bulduk. Bu lezzeti tadan, seneye artık bizim karpuzların piyasaya çıkmasını bekleyecek" dedi.
Sebze meyve komisyoncuları da Erzurum, Diyarbakır ve Adana’ya karpuz sevkiyatlarının başladığını ilk defa bu yıl Muş karpuzunun gerçek fiyat değerini bulduğunu söyledi.
DHA