"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

İhracatçılar “kârsız” iş yapıyor

13 Temmuz 2024, Cumartesi 18:49
Sanayi sektörleri arasında en çok ihracat yapan beşinci sektör olan Demir ve Demir Dışı Metaller Sektörü ihracatı, Ocak-Haziran döneminde geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 6,6 düşüşle 6,18 milyar dolar olarak gerçekleşti.

Sektörün ihracat rakamlarını değerlendiren Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkan Vekili ve İstanbul Demir ve Demir Dışı Metaller İhracatçıları Birliği (İDDMİB) Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Tecdelioğlu, firmaların sürdürülebilirliği sağlamak ve fabrikaları kapatmamak için kârsız veya zararına iş yaptığını belirterek Türk lirası bazlı enflasyonun, döviz kurunun stabil olması, yüksek faizlerin kârlılık oranlarında ciddi düşüşlere sebebiyet verdiğini bu sebepten dolayı ihracatçının çok zor bir dönemden geçtiğini ifade etti.

İstanbul - Yeni Asya

Okunma Sayısı: 976
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı