"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Hızlı trene 2 yılda yüzde 360 zam

17 Temmuz 2024, Çarşamba 01:14
TCDD, bütün hatlardaki Yüksek Hızlı Tren bilet fiyatlarına yüzde 25.6 oranında zam gerçekleştirirken sadece son 2 yılda 8’inci kez zam gerçekleştirildiğini söyleyen CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat, “TCDD, hızlı tren fiyatlarına 2022 yılında 5 kez, 2023 yılında ise 3 kez zam gerçekleştirirken 2022 yılında 151 TL olan Ankara İstanbul bilet fiyatı iki yıl sonunda son zamla birlikte yüzde 360 artışla 540 TL oldu” dedi.

7 YILDA 67 MİLYON DOLAR ÖDENDİ

Gerçekleşen zamların vatandaşın ödediği bilet fiyatlarının yanında bir de Ankara Gar işletmesine ödenen garantiler ile etkilediğini belirten Mahir Polat,  “Ne zamların, ne garantilerin önüne geçilemiyor olan vatandaşa oluyor” dedi. Vatandaşların bilet fiyatlarına yapılan zamların ardı arkasının kesilmediğini belirten Polat, şirketlerin dolar garantili alacaklarının ise hız kesmeden yapılmaya devam edildiğini ifade etti. 2017 yılında hizmete giren ve yapımcı firmaya 20 yıl 6 ay işletme hakkı verilen Ankara Garında 14 yıl yolcu garantisinin verildiğine dikkat çeken Polat, geçtiğimiz 7 yılda garanti edilen yolcu sayısının 3’de 1’inin sağlamadığını söyledi.  Bugüne kadar 39 Milyon yolcu garantisinin verildiği Ankara garında gerçekleşen sayı 13 milyon oldu.

İstanbul - Aslan Özdemir

Okunma Sayısı: 1305
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Hüseyin İlhan

    17.7.2024 06:39:04

    Bay ekonomiste göre bu zamlar ve fiyatlar BALON imiiiiş.Acaba bu balonlarla ÜRGÜP-GÖREM görülür mü.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı