"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Gençlerin yarısından fazlası girişimciliğe ilgi duyuyor

16 Mayıs 2015, Cumartesi 14:52
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, gençlerin yüzde 68’inin girişimciliğe ilgi duyduğunu vurguladı. Hisarcıklıoğlu, hedeflerinin bu oranı arttırmak olduğunu dile getirdi.

Ekonomi dünyasının önde gelen isimlerini, girişimci adayları ve gençler ile bir araya getiren Geleceğin Gücü Girişimciler ‘G3 Forum’ Kayseri’de yapıldı. TOBB’un katkı sunduğu ‘Yırtıcı Fikirler’ temalı forumda girişimci ve girişimci adayları gruplar halinde Gülden Yılmaz, Ali Sabancı, Evrim Aras, Göktekin Dinçerler, Murat Kolbaşı, Sinan Öncel, Murat Şahin, Ayşe Şule Bilgiç, Esra Civelek, Pelin Akın, İbrahim Doğan, Berna İlter, Merih Esgin, Emrah Kaya, Cihat Alagöz, Canan Özdemir, Mustafa Sak, Sezai Hazır, Kadir Büyükhelvacıgil, Elif Çoban gibi alanında deneyimli isimlerle yuvarlak masalarda buluştu.

Forumda söz alan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu girişimcilik kültürünü Anadolu’ya yaymayı amaçladıklarını belirtti. Hisarcıkıloğlu, “Girişimciliğin Anadolu’ya yayılması demek Anadolu’nun zenginleşmesi demek! Marka şehirlerin ortaya çıkması demek. Neden Anadolu’da ilk durak için Kayseri’yi seçtik. Ben Kayseriliyim diye değil. Kayseri ülkemizde girişimciliğin baş şehri. Biliyorsunuz eskiden Kayseri'de aileler, becerikli çocuklarını okutmaz, tüccar olmaya yönlendirirdi. Devir öyle değil. Şu an iyi bir tüccar olmak için eğitim almak gerekiyor. Yenilikçi nasıl olunur bilmek gerekiyor. Finansman elde etme yöntemlerini öğrenmek gerekiyor. Yatırım ve danışmanlık hizmetleri hakkında bilgi sahibi olmak gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin yüzde 68’inin girişimciliğe olumlu baktığını anlatan Hisarcıklıoğlu, şunları kaydetti:

“Hedefimiz bu oranı yukarıya çekmek. Vodafone Enstitüsü’nün 9 ülkede 10 bin gençle görüşerek yaptığı bir başka araştırmada da Türkiye gençlerinin Avrupa'da diğer gençlere göre daha girişimci olduğu ortaya çıktı. Araştırmaya göre Türkiye’de gençlerin yüzde 90’ı gelecekte kendi işini kurmak istiyor. Bu oran; Portekizli gençlerde yüzde 85, İtalyanlarda yüzde 80, İspanyollarda yüzde 78, Hollandalılarda yüzde 62, İngilizlerde yüzde 58 ve Almanlarda yüzde 53. Bilhassa kadınlarda girişimciliğin gelişmesini çok önemsiyorum. Kadın girişimcilerimizin sayısı 100 bin civarında. 77 milyonluk ülkeyiz. Nüfusumuzun yüzde 50’si kadın ama girişimcilerin sadece yüzde 8’i kadın. Bizim kendimize has bir girişimcilik tarzımız var. Biz sadece kendimiz, ilimiz değil, tüm Türkiye zengin olsun isteriz. Biz bu işi herkesten iyi yaparız. Yeter ki imkanları doğru kullanalım. Bugün çok iyi bir fırsat var sizin için. Yüz yüze sorabildiğiniz her şeyi sorun. Tecrübelerden faydalanın, fikirlerinizi paylaşın Bugün burada bedava bilgi var. İşinizi bedava geliştirin.” 

YILMAZ: 4 SENEDE 3 BİN 400 GİRİŞİMCİYLE BULUŞTU

G3 Platformu Başkanı Gülden Yılmaz da 4 senede 3 bin 400 girişimci ve girişimci adayı ile buluştuklarını bildirdi. Anadolu’nun her yanından fikirlerin ortaya çıkmasından yana olduklarını belirten Yılmaz, “Bunun için forumu Anadolu’ya taşıma kararı aldık ve ilk durağımız Kayseri oldu. Bu forumun genlerinde girişimcilik olan Kayseri’den başlaması bizleri mutlu ediyor. G3 Forumu bu sene 4 bölgede 4 şehirde; gelecek seneden itibaren 7 bölgede 7 şehirde yapılacak. Burada Yırtıcı Fikri olan girişimciler ile temasımız olacağı kanaatindeyim. Amacımız onların fikirlerini doğru yönlendirip kendilerine, çevrelerine ve ülkemize ekonomik güç olarak katkı sunmalarına yardımcı olmak.” dedi. 

TOBB Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Ali Sabancı da, “İyi şirket olmanın yolu temiz ticaretten geçer. Ayrıca yapacağınız ürünü kendinize göre değil diğerlerinin ihtiyaçlarına göre tasarlamanız ve global bakmak gerekiyor.” diye konuştu.

Okunma Sayısı: 1520
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı