"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Emekli harçlık değil, hakkını istiyor

18 Temmuz 2024, Perşembe
Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Genel Başkanı Kazım Ergün, en düşük emekli maaşına yapılan 2 bin 500 liralık zamma tepki gösterdi.

Ergün, “Maaş değil, aylık değil; en düşük emekli ödemesi adıyla Hazine yardımı şeklinde 10 bin TL olarak ödenen paranın, 12 bin 500 TL’ye yükseltilmesi emekli topluluğumuzun beklentilerini karşılamamaktadır. Emekli aylığı Hazine yardımının altında kalmışsa bu büyük bir ayıptır. Emekli harçlık istemiyor, hakkını istiyor” ifadelerini kullandı. En düşük emekli maaşının 10 bin liradan 12 bin 500 liraya yükseltilmesi, emeklileri tatmin etmedi. İstanbul Kasımpaşa’daki bir emekli, AKP üyesi olduğunu vurgulayarak “Sayın Erdoğan Kasımpaşalı. Kabadayı kabadayı yürüyor ama garibanı düşünmüyor. En az 25 bin lira olması lazım. 25 yıllık emekliyim ama aldığım maaş 15 bin lira” dedi. Emekli vatandaş, “12 bin 500 çok büyük para. 10 bin lira kira veriyorsun, yıl başında 16-17 bin lira olacak. Gel de geçin. En az 25 bin lira olması lazım. Daha zam gelmeden her şeye yüzde 50 zam gelmiş zaten. Ne olur ki yüzde 25” dedi.

İstanbul - Anka

Okunma Sayısı: 1672
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı