"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Çin’e vergi avantajına tepki

24 Temmuz 2024, Çarşamba 01:28
Çinli markalara Türkiye’nin sağladığı vergi avantajı patronları kızdırdı. Yapılan vergi indirimleriyle artık ticaretin daha güç hale geldiğini söyleyen marka temsilcileri, rekabet gücünün gittikçe yok olduğunu dile getiriyor.

Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sinan Öncel, “Maliyetler fiyata yansıdığı için Avrupa’dan bile pahalı bir ülke haline geldik. Tam da böyle bir süreçte Uzakdoğu menşeli e-ticaret platformları düşük gümrük vergisiyle getirdikleri ürünlerin satışını yapmaya başladılar. Bu platformlar kazançlarının vergisini kendi ülkelerinde ödüyorlar. Sektör olarak darboğazdan geçtiğimiz ve yüksek maliyet baskısıyla boğuştuğumuz dönemde büyük bir haksız rekabetle karşı karşıyayız” dedi. Karar’ın haberine göre Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mustafa Gültepe, yıl sonu için hedeflenen 267 milyar dolarlık hedef için ihracatçının yüksek maliyet düşük kur kıskacından çıkarılması gerektiğini söyledi. İhracatçının önündeki engellerin bir an önce kaldırılmasının hayati önem taşıdığını vurgulayan Gültepe, ekonomiyi soğutmadan enflasyonla etkili mücadele için ihracatın en etkili ve tek yol olduğunu söyledi.

Haber Merkezi

Okunma Sayısı: 1216
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Hüseyin İlhan

    26.7.2024 08:06:14

    Yıllardır haykırıyoruz.Bu ülkenin çiftçisine,işçisine,emeklisine,sanayicisine düşman bir iktidar diye.Bakın ÇİN zaliminin müslüman UYGUR soydaşımıza yaptığı soykırıma karşı BİR MİLYAR LİRALIK sponsorluk antlaşmasını yani şahsi menfaatini bırakıp,siz insanlık suçu işleyenlersiniz diyerek tepki gösteren bir futbolcu(Antonia GRİZMAN,)kadar insan sevgisi,vatan ve milletin menfaatini düşünmeyen iktidarsınız desek çok değil az bile söylemiş oluruz.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı