"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

7 ayda 51 bin esnaf kepenk indirdi

25 Ağustos 2024, Pazar
Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) verilerine göre, 7 ayda 15 bin şirket kapandı, 51 bin esnaf kepenk indirdi; karşılıksız çeklerde patlama yaşandı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) verilerine göre, 2024’ün Ocak-Temmuz döneminde kapanan şirket sayısı 14 bin 828’e ulaştı. Her geçen gün kötüye giden ekonomik koşullar küçük esnafı da vurdu. Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) verilerine göre, Ocak-Temmuz döneminde 51 bin 55 esnaf kepenk kapattı. Karşılıksız çek sayısı da Ocak-Temmuz döneminde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 80 arttı. 

Birgün’ün haberine göre; ekonomide durgunlaşma sinyallerinin artmasıyla finansal zorluk yaşamaya başlayan ve varlıklarını sürdüremeyen işletmeler, kepenk kapatmaya kadar gidiyor. 

Karşılıksız çek sayısında yüzde 80 artış

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) verilerinde, Temmuz’da bir önceki aya göre yüzde 42,9 artışla 2 bin 889 şirket kapandığı görüldü. Temmuz 2023’e göre kapanan şirket sayısı yüzde 39,8 artarken, kurulan şirket sayısı ise yalnızca yüzde 4,2 oldu.

2024’ün Ocak-Temmuz döneminde geçen yılın aynı dönemine göre kapanan şirket sayısı yüzde 28,3 arttı. Kapanan şirket sayısında artış yaşanırken kurulan şirket sayısında da düşüş yaşandı. Her geçen gün kötüye giden ekonomik koşullar küçük esnafı da vurdu. Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) verilerine göre, Ocak-Temmuz döneminde 51 bin 55 esnaf kepenk kapattı. Borç ödeme güçlüğü çeken bir çok işletme ise konkordato yoluna gitmeye başladı. Konkordatotakip.com’un verilerine göre Ocak-Temmuz döneminde 788 firma konkordato ilan etti. Konkordato talep eden sektörlerin başında inşaat, tekstil ve akaryakıt istasyonları geldi. Öte yandan karşılıksız çek sayısı Ocak-Temmuz döneminde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 80 artarken, tutarı yüzde 247’lik artış ile patlama yaptı.

Haber Merkezi

Okunma Sayısı: 701
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı