"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Yirmi birinci yılının en uzun Ay tutulması yarın

19 Temmuz 2018, Perşembe 18:33
Dünya, nadir görülen gökyüzü olaylarından birine tanıklık etmeye hazırlanıyor. Yirmibirinci yılının en uzun Ay tutulması için geri sayım başladı.

 27 Temmuz Cuma günü saat 22:30’da başlayacak tutulma, Dünya’nın gölgesi Ay’ı tamamen kızıla bürüyecek. Yaklaşık bir saat 43 dakika sürmesi beklenen tutulma sırasında Dünya ve Mars gezegenleri de birbirine en yakın konuma gelecek. Böylece Mars'ın gökyüzünde oldukça parlak görünmesi mümkün olacak.

Saat 22:30 sularında başlayacak tutulma sırasında Dünya'nın gölgesinde kalacak Ay'ın ışığı azalarak kızılımsı bir görünüme kavuşacak.

Tutulma nasıl gerçekleşiyor?

Dünya’nın uydusu Ay konumu ve büyüklüğü nedeniyle dünya yörüngesindeki dönüşü boyunca farklı gök olaylarına sahne oluyor. Dünya, Ay ile Güneş arasından geçiyor ve Güneş ışığının bir kısmı Ay'ın yüzeyine düşüyor sonrasında ise ortaya kırmızı bir ay görüntüsü çıkıyor.

Cuma akşamı gerçekleşecek tutulma olayının, son 15 yılın en parlak tutulması olması bekleniyor. Tutulma, Güney Amerika, Afrika, Orta Doğu ve Asya'nın bir kısmında çok net bir şekilde izlenebilecek. Türkiye'de ise ay tutulmasının çıplak gözle izlenemeyecek olmasından dolayı rasathanelere gidilmesi gerekecek.

 

Euronews Türkçe

Okunma Sayısı: 3472
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı