"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Niçin başörtülü 'emoji' yok?

14 Eylül 2016, Çarşamba 14:55
Dünya genelinde 500 milyondan fazla insan başörtüsü kullanıyor. Suudi Arabistan asıllı 15 yaşındaki Rayouf Alhumedhi isimli kız, akıllı telefonlarda kullanılan ve 'emoji' ismi verilen simgelerde başörtülü karakterlere de yer verilmesini talep etti.

Almanya'nın başkenti Berlin'de yaşayan Suudi Arabistan asıllı Rayouf Alhumedhi isimli 15 yaşındaki kız, popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp üzerinden arkadaşlarıyla konuşurken oldukça önemli bir şeyin eksik olduğunu fark etti. Farklı ten ve saç renklerini temsil eden 'emoji' isimli simgeler varken, başörtüsünü temsil eden hiçbir karakter listede yoktu. 

Hindistan'da erkeklerin kullandığı türban, noel baba şapkası, polis üniforması ve itfaiyeci kıyafeti gibi evrensel emoji simgeleri listesinde mevcutken 500 milyonu aşkın insanın kullandığı başörtüsünün listede yer almaması kendisi de başörtülü olan Alhumedhi'yi harekete geçirmiş. İlk olarak Apple'ın müşteri hizmetlerine talebini iletip cevap alamayınca, emoji karakterlerinin belirlendiği Unicode Konsorsiyumu'na mesaj göndererek başörtülülerin de emoji listesinde temsil edilmesi gerektiğini belirtmiş.

Unicode Konsorsiyumu'na yazdığı ilk yazdığı mesaj yalnızca birkaç paragraftan oluştuğu için yetkililer tarafından talebini daha detaylı yazması gerektiği yönünde uyarılan Rayouf Alhumedhi, 7 sayfalık dilekçesini konsorsiyuma ulaştırmış bulunuyor. Eğer süreç olumlu yönde işlerse, Kasım ayında gerçekleştirilecek olan komisyonda başörtülü emoji simgeleri kabul edilebilir ve 2017 yılında başörtülü emojileri kullanmaya başlayabiliriz.

Haber: Mücahit Çakır / [email protected]

Haber Merkezi

Etiketler: emoji, mücahit çakır
Okunma Sayısı: 8824
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı