"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Eğirdir Gölünü kurtaralım

13 Temmuz 2024, Cumartesi 23:11
Vahşi sulamaya son verme ve sürdürülebilir su döngüsü dahil Eğirdir Gölünü kaybetmeden acil çözümler üretilmeli ve uygulamaya konmalı.

Prof. Dr. Mustafa Öztürk Independent Türkçe için yazdığı yazıda şöyle dedi: Su sadece hayvanlar ve bitkiler için yaşamın temeli değil, aynı zamanda önümüzdeki on yıllarda dünyanın bazı bölgelerinde tartışmalı bir kaynak haline gelecektir. BM rakamlarına göre, küresel su stresi, yani sanayide, tarımda ve hanelerde kullanılmak üzere çekilen suyun mevcut suya oranı, 2020 yılında %18,2 ile yönetilebilir durumdaydı. Eğirdir Gölü, Isparta ili sınırlarında yer alan, tektonik ve karstik etkilerle oluşmuş, bir tatlı su gölüdür. Eğirdir Gölü, 468 kilometrekare yüzey alanı ile Türkiye’nin 4. büyük gölü, 2. büyük tatlı su gölüdür. Türkiye’nin ikinci en büyük tatlı su kaynağı olan günün değişik zamanlarında mavi, yeşil tonlara büründüğü için ‘yedi renkli göl’ olarak adlandırılan Eğirdir Gölü’nde, su çekilmeleri yaşanıyor. Gölde aşırı su kaybı nedeniyle sular yaklaşık 2 metre çekilirken, göl çevresinde balçık, hayvan dışkısı ve çevre atığı sebebiyle koku problemi yaşanmaktadır.

Okunma Sayısı: 2664
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı