Tereyağı ve diğer hayvansal yağları aklayan yeni bir araştırma yapıldı.
Kanada'daki araştırma sonucunda, hayvansal yağların kalp hastalıkları, diyabet ve erken ölüme yol açmadığı, ancak margarinin ölümcül olabileceği vurgulandı.
Başta tereyağı olmak üzere hayvansal yağların sanıldığı gibi zararlı olmadığını savunan çalışmalar yıllardır yapılıyor, konuyla ilgili ikiye bölünmüş olan tıp camiasındaki tartışmalar da tam gaz devam ediyor. Hayvansal yağların zararlı olmadığını söyleyen bu çalışmalara bir yenisi de Kanada'dan eklendi.
McMaster Üniversitesinde yapılan çalışma, et, peynir ve tereyağında bulunan doymuş yağları bir kez daha akladı.
Ntv'nin haberine göre insanlara sağlıklı yaşam için yıllarca yağdan uzak durmaları çağrısı yapıldığını hatırlatan araştırmacılar, bunu doğrulayacak bir veri elde etmediklerini belirtti.
Çalışma sonunda hayvansal yağların, kalp hastalıkları, diyabet ve erken ölüme yol açmadığı vurgulandı.
"TAMAMEN HAYVANSAL GIDALARA YÖNELMEYİN, DENGELİ BESLENİN"
Bununla birlikte margarin ve işlenmiş gıdalardan uzak durulması gerektiğine de dikkat çekildi. Margarin ve trans yağ barındıran işlenmiş gıdaların erken ölüm riksini yüzde 34 oranında artırdığı kaydedildi.
Sağlıklı yaşam için dengeli beslenmenin önemine işaret eden uzmanlar, elde edilen sonuçlarla, insanların tamamen hayvansal gıdalara dayanan bir diyete yönlendirilmemesi gerektiğine de vurgu yaptı.