"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

İnternet, çocukları depresyona sokuyor

18 Ekim 2015, Pazar 15:17
Hayatın değişmezi haline gelen internet, bilgisayar ya da akıllı telefonlarla uzun saatler geçiren çocuklarda, depresyondan duruş bozukluklarına kadar birçok olumsuzluğa yol açtığı bildirildi.

Adana Özel Başkent Okulları'nda, internetin uzun süreli kullanımında çocuklar üzerinde neden olacağı olumsuz etkileri velilere anlatmak amacıyla 'Bilgisayar ve İnternet Bağımlılığı' semineri düzenlendi. Seminerde konuşan, Dr. Meryem Özlem Kütük, "İnternet 15-16 senedir hayatımızda.

Aradan geçen sürede, 76 milyonluk nüfusumuzun 40 milyonu aktif sosyal medya kullanıcısı oldu. Bu vatandaşlarımızın yaklaşık yüzde 70’i de elindeki telefonla internete giriyor. Bu konuda bütün Avrupa ülkelerinin önündeyiz ve ciddi anlamda her yıl bu sayının üzerine yüzde 10’luk bir artış söz konusu.” dedi. 

ÇOCUK KENDİNİ UMUTSUZ HİSSEDEBİLİR

İnternetin aşırı kullanımı yüzünden kişiler arası ilişkiler, çocukların okul ile ilgili sorunlar yaşadığını belirten Kütük, "İnternete bağlı kaldığı sürede duygulanımda değişiklikler görülebilir. Örneğin internet bağımlısı bir çocuk zaman zaman umutsuzluk içinde olabilir, suçluluk hissedebilir. İnterneti az kullandığı anlarda yoksunluk belirtileri göstererek depresyona girme durumu olabilir.” diye konuştu.

Pasif değil aktif bir eğlence olan internette ses-müzik olması, seçeneğin çok olması ve dikkat gerektirmiyor olmasına değinen Dr. Meryem Özlem Kütük, şunları kaydetti: "Çocuklar gerçek hayatta olmadıkları kişiliklere sanal dünyada internet ve bilgisayar aracılığı ile bürünüyor, Örneğin; çocuk hayat içerisinde çok pasiftir ama oynadığı internet oyunlarında başarılırdır ve onu herkes tanır Ama oyundaki nick’i ile tanır, gerçek hayattaki kişiliği ile tanımaz. Bu da çocukların internet ve bilgisayar oyunlarına karşı olan ilgisini ve bağımlılığını arttırmaktadır.” 

ÇOCUKLARINIZLA ZAMAN GEÇİRİN

Çocukların kendilerini zihinsel bedensel olarak geliştirebilmesi için onlarla vakit geçirilmesi gerektiğini söyleyen Kütük, "Çocuklarınızla oyunlar oynayın, çocuklarınızla birlikte sosyal faaliyetlerde bulunun o zaman o çocuk hayatta daha başarılı olacaktır. Aile içi iletişimin azalmasını istemiyorsanız çocuklarınıza vakit ayırın onlarla yürüyüş yapın ,oturun, konuşun; o zaman çocuk internete yönelme ihtiyacı duymayacaktır.” ifadelerini kullandı.

Okunma Sayısı: 1882
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı