Et ve Balık her şehire satış mağazası açsın |
Tüketıcıler Birliği Genel Başkanı Nazım Kaya, Et Balık Kurumunun her il ve ilçede satış mağazaları açmasıyla kırmızı etteki sıkıntının büyük ölçüde giderilebileceğini söyledi. Kaya, yaptığı açıklamada, kırmızı et fiyatlarının pahalılığına karşı ithal edilen canlı hayvan ve karkas etlerin kasap reyonlarına ulaşmaması nedeniyle fiyatlarda düşüş sağlanmadığını belirtti. Kasapların Et Balık Kurumunun satışa sunduğu ete talep göstermediğini ifade eden Kaya, ‘’Örneğin İstanbul’daki kasapların her birinin Sakarya’daki Et Balık Tesislerinden et alması, hem maliyeti karşılamaz hem de soğuk zincir kuralları ihlal edilir. Oysa ki, Et Balık Kurumu uygun araçlarla İstanbul’a ve diğer şehirlere dağıtım yapsaydı sorun çözülebilirdi’’ dedi. İstanbul Büyükşehir Belediyesinin ‘’Halk Et’’ uygulamasıyla halka ucuz et sunmak üzerine çalışmalar yaptığını vurgulayan Kaya, şunları kaydetti: ‘’Yerel yönetimlerin et satışına girmesi yerine, Et Balık Kurumunun her il ve ilçede satış mağazaları açmasıyla sıkıntı büyük ölçüde giderilebilecektir. Dolayısıyla, Et Balık Kurumu tüketiciye ilk elden ucuz ve sağlıklı eti ulaştırma şartlarını oluşturmalıdır.’’ |
04.10.2010 |