Selva’dan 3 dakikada pişen, şipşak makarna |
Sektöründe yenilikçi firma kimliğiyle öne çıkmayı hedefleyen Selva’nın son ürünü ‘Şipşak’, makarnanın pişme süresini 3 dakikaya indirdi. Selva Gıda Genel Müdürü Mehmet Karakuş, Şipşak makarnanın çalışanların yanı sıra bekârların ve öğrencilerin de hayatını kolaylaştıracak bir ürün olduğunu söyledi. Ürünün tanıtım toplantısında konuşan Karakuş, piyasadaki diğer makarnaların pişme sürelerinin 8 ile 12 dakika arasında değiştiğine dikkat çekerek, “Ürün, tamamen kalıp özelliklerinin etkisiyle makarnanın kaynar su ile daha fazla temasını sağlayarak çabuk pişiyor” dedi. Selva'nın pazardaki hedefleri konusunda da bilgiler veren Karakuş, her altı ayda yeni bir ürünü piyasaya çıkarmayı planladıklarını belirtti. Bu ürünlerin ilk örneğini soyalı ve ıspanaklı mantının yanı sıra şipşak makarna ile gösterdiklerini söyleyen Karakuş, gelecek bir-iki ay içinde un ve irmik grubunda yeni ürün çeşitlerini piyasaya sunacaklarını açıkladı. Yıllık 35 bin tonluk makarna üretim kapasitesine sahip olan Selva’nın iç pazar ve ihracat dengesi ise eşit. Üretimlerinin yarısını ihraç ettiklerini vurgulayan Karakuş, iç pazarda ise yüzde 6 pazar payı ile üçüncü sırada olduklarını ifade etti. Firmanın satış ve ciro hedefleri konusunda da bilgiler veren Karakuş, geçen yıl gerçekleştirilen 73.5 milyon TL’lik ciro hedefini bu yıl 85 milyon TL’ye çıkardıklarını kaydetti. Karakuş, reklâm kampanyası ile son bir yılda satışlarının yüzde 19 oranında arttığını da söyledi. |
24.05.2010 |