Güncel |
Balina ekmeğin kilosu 2,5 lira |
Bursa, İzmir ve İstanbul gibi büyük şehirlerdeki fırınlarda tam tane buğdaydan üretilen, ağırlığı 18 kilograma kadar ulaşan ‘’balina ekmek’’ adı verilen büyük ekmekler dilimlenerek kilosu 2,5 liradan satılıyor. Son yıllarda GDO’lu ürünler, hormon ve ziraî ilaçlarla ilgili şüphelerin artmasıyla daha sağlıklı ve besleyici olan tabiî ürünlere talep giderek artıyor. Organik gıdalar kadar köylülerin semt pazarlarında satmaya getirdiği köy ekmeği, yumurta, bal, reçel, tabiî şartlarda yetiştirilmiş meyve ve sebzeler, fiyatlarının biraz daha fazla olmasına karşın ilgi görüyor. Köy tipi ekmek, talebin son yıllarda artması üzerine büyük şehirlerdeki fırınlar tarafından da üretilmeye başladı. İzmir, Bursa, İstanbul gibi birçok şehirde köy tipi ekmek üretimi son aylarda önemli oranda arttı. Fırın sahibi Hakan Doğan, araştırmalarla tam tane hububatların hipertansiyon, kalp ve damar rahatsızlıkları, obeziteye iyi geldiğinin belirlenmesiyle köy tipi ekmeklere talebin arttığını, kendilerinin de bu yönde üretime geçtiğini belirtti. |
23.02.2010 |