Güncel |
Hijyene dikkat edilmemesi insan sağlığını tehdit ediyor |
HAYVANIN kesim öncesinde ve sonrasında yetkin veteriner hekimler tarafından canlı muayenesi ve kesimden sonra yapılması gereken et muayenesinin halk sağlığı açısından çok önemli olduğunu vurgulayan Yeşildere, “Sağlıklı bir hayvanın dahi uygun olmayan şartlarda, hijyen kurallarına uyulmadan yapılan kesimi ile halk sağlığı açısından önemli tehlikelere neden olması mümkündür. Bu nedenle kesim işlemi mutlaka bu iş için özel olarak tasarlanmış, hijyen alt yapı ve gereksinimlerinin tam olarak mevcut bulunduğu alanlarda, tecrübeli kişiler tarafından yapılmalıdır” dedi. Yeşildere, uygunsuz kesimler sonucunda hayvandan insana bulaşan birçok hastalığın ortaya çıkabileceğine dikkati çekti. Toplantıda sonuç olarak insan sağlığı, hayvan refahı, çevre sağlığı ve ekonomik açıdan son derece önem taşıyan kurban hizmetlerinin sağlıklı bir şekilde yürütülmesi için gerek resmî otoritelere, gerekse tüketicilere büyük sorumluluklar düşmekte olduğu hatırlatıldı. |
27.11.2009 |