Türkiye “Helâl Gıda Sertifikası” çalışmalarına başladı |
TÜRKİYE'NİN partner ülke olarak katıldığı ‘Anuga Gıda Fuarı’nı gezen İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Murat Yalçıntaş, gıdada dünyadaki en önemli dönüm noktalarından birinin ‘Helâl Gıda Sertifikası’ olduğunu söyledi. Köln Hyatt Hotelinde Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker ile birlikte yapılan değerlendirme toplantısında konuşan İTO Başkanı Murat Yalçıntaş, dünya’da ki en çok helâl gıda sertifikasını Brezilya’nın verdiğini belirterek, “Beyaz et konusunda en çok sertifika veren Brezilya, kırmızı et konusunda da en çok sertifikayı Yeni Zellanda veriyor” dedi. Türkiye’nin gıda konusunda dünya pazarındaki yerini alabilmesi için Helâl Gıda Sertifikası çalışmalarının başladığını ifade eden Yalçıntaş, dünya genelinde yüzden fazla kuruluşun Helâl Gıda Sertifikası verdiğini açıkladı. Gıda konusunda dünyadaki en önemli dönüm noktalarından birinin helal gıda sertifikası olduğunu vurgulayan Yalçıntaş “Türkiye’de Helâl Gıda Sertifika verilme meselesi arzu edilen sağlıkta yapılmıyor. Sertifika konusunda Anuga fuarında çok önemli çalışmalar ve seminerler yapılacaktır” dedi. Köln / cihan |
12.10.2009 |